ChristenUnie krijgt steun voor aanjagen initiatieven rond sportparken

IMG_4237.jpeg

Een Urban Sportspark voor calisthenics naast de velden van CSV’28 is een stap dichterbij. Jermaine Lubbers is al jaren druk met gesprekken, geldinzameling en fondsen aanschrijven. Jermaine: “Deze strook is perfect. Nu gebeurt hier niets met deze gemeentegrond. Zo tussen Bubbels en CSV leent het zich perfect voor openbare sporttoestellen, die ook nog eens hufterproof zijn.” Raadslid Jolien Elshof heeft nauw contact met kartrekkers als Jermaine. Zij wil dat de gemeente gauw meer werk maakt van de mooie plannen die er vaak al jaren liggen.

Ons raadslid diende hiervoor samen met VVD, GroenLinks en Swollwacht een motie in bij de begrotingsbehandeling. De voltallige raad schaarde zich achter deze dringende oproep. In Zwolle broeien nog meer initiatieven rondom sportparken zoals bij CSV’28. Niet alleen op gebied van beweging en gezondheid, maar ook om de verbinding met de buurt te versterken. Jolien: “Meerdere sportverenigingen en enthousiastelingen als Jermaine staan al lange tijd in de startblokken en wachten op ondersteuning van de gemeente. Nu komt het niet van de grond. Ook op sportpark De Marslanden staan maar liefst elf partijen te trappelen om samen te werken.”

Het is een gemiste kans deze initiatieven nog langer in de wacht te houden. Risico bestaat dat nu nog enthousiaste clubs of bewoners teleurgesteld afhaken. Al jaren zijn er gesprekken met de gemeente over verschillende vormen van laagdrempelig buitensporten. Maar ook plannen om sportkantines in te zetten als buurthuizen en bij CSV zelfs een jeugdbuurthuis. Omwonenden kunnen elkaar daar ontmoeten en het versterkt de band tussen en sportvereniging, buurt en meerdere dagbestedingsprojecten.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie krijgt steun voor aanjagen initiatieven rond sportparken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.