Nieuws

 1. Wietse de Boer.jpg
  wietse.png Logo CU Zwolle 2022.png
  Door Wietse de Boer, Team ChristenUnie Zwolle op 6 juli 2023 om 10:37

  Wietse de Boer verlaat de Zwolse gemeenteraad, Joost van Dieren wordt zijn opvolger

  In de fractie van de ChristenUnie vindt een verandering plaats. Raadslid Wietse de Boer verlaat na ruim negen jaar de gemeenteraad om meer tijd te besteden aan zijn gezin, zijn nieuwe baan en het terugvinden van de balans van rust en inspanning. 

  Lees meer over "Wietse de Boer verlaat de Zwolse gemeenteraad, Joost van Dieren wordt zijn opvolger"
 2. BinnenstadZwollePPN2023.jpeg
  Logo CU Zwolle 2022.png ruben.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle, Ruben van de Belt op 30 juni 2023 om 18:38

  Zwolse raad in debat over het financieel perspectief in de komende jaren.

  Vandaag een boeiende en belangrijke bespreking van de perspectiefnota (het financieel beleid voor de komende jaren) in de gemeenteraad.

  Lees meer over "Zwolse raad in debat over het financieel perspectief in de komende jaren."
 3. peperbus
  jolien.png
  Door Jolien Elshof-Rook op 6 februari 2023 om 20:54

  Uitvoeringsagenda Ons Stadshart van morgen

  “Everyone is aware that tremendous numbers of people concentrate in city downtowns and that, if they did not, there would be no downtown to amount to anything--certainly not one with much downtown diversity”.(Jane Jacobs)

  Lees meer over "Uitvoeringsagenda Ons Stadshart van morgen"
 4. WhatsApp Image 2023-01-09 at 12.29.44.jpeg
  jolien.png
  Door Jolien Elshof-Rook op 2 januari 2023 om 12:14

  ChristenUnie houdt weer een CU Ondernemerssaloon na coronastop


  Onze fractie hield na lange tijd weer een CU Ondernemerssaloon. Als fractie waren we 2 december te gast bij Connect Logopedie aan de Burgemeester van Roijensingel. “Het is drie jaar geleden dat we voor het laatst zo bij elkaar zaten met ondernemers uit onze achterban”, sprak fractielid Jolien Elshof blij uit in haar openingswoord. De fractie houdt deze Saloons om een bepaald thema te bespreken samen met ondernemers die dat betrof.

  Lees meer over "ChristenUnie houdt weer een CU Ondernemerssaloon na coronastop"
 5. alexander-kagan-7TfsJqvT6TQ-unsplash.jpeg
  wietse.png
  Door Wietse de Boer op 28 december 2022 om 14:11

  ChristenUnie blij met route richting naderend vuurwerkverbod

  Ieder jaar keert het thema terug in de gemeenteraad: vuurwerk. Voor de één is dit een periode van veel overlast en gezondheidsschade en voor de ander een heerlijke traditie. Elk jaar gebeuren er ongelukken en ontstaat gezondheidsschade voor mens en dier.
  Daarom is onze fractie blij dat wij met een groot deel van de gemeenteraad een route zijn ingeslagen om daar verandering in te brengen. Concreet betekent het dat Zwollenaren bij de jaarwisseling 2025/2026 zelf geen vuurwerk meer afsteken maar dat we samen nieuwe manieren hebben ontwikkeld die veiliger en gezonder zijn. 

  Lees meer over "ChristenUnie blij met route richting naderend vuurwerkverbod"
 6. bbc-creative-1w20Cysy1cg-unsplash.jpeg
  ruben.png
  Door Ruben van de Belt op 23 december 2022 om 14:56

  Verruiming kindregeling armoede én meer werken vanuit vertrouwen

  Wij willen dat alle kinderen in Zwolle mee kunnen doen. Waar armoede is kan de gemeente financieel bijspringen. Maandag ging de gemeenteraad akkoord met een langgekoesterde wens van de ChristenUnie: de regeling wordt verruimd door ook gezinnen met een inkomen tot 130% van het minimum toegang te geven. En de verantwoording wordt veel simpeler en minder gebaseerd op achteraf declareren. Zo werken we nog beter aan gelijke kansen voor Zwolse kinderen die opgroeien in armoede. Ouders in armoedesituaties ontvangen met deze regeling een bijdrage voor schoolgeld en kosten voor kunst en cultuur.

  Lees meer over "Verruiming kindregeling armoede én meer werken vanuit vertrouwen"
 7. Kerstactie.png
  Logo CU Zwolle 2022.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle op 15 december 2022 om 09:33

  Samen tegen armoede

  Nomineer een Zwollenaar die zich inzet en het verschil maakt in onze stad!
  In Zwolle zetten gelukkig veel mensen en organisaties zich in om mensen om hen heen te steunen: met eten, aandacht of praktische hulp. 
  Want helaas zijn er ook in Zwolle mensen die in armoede leven. Dat zorgt soms voor stress of mensen worden eenzaam. Daarom is het zo goed dat anderen naar hen omkijken, aandacht geven en hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Zij maken het verschil voor Zwollenaren die het moeilijk hebben.
  Ken jij een persoon of organisatie die dat goed doet: laat het ons weten voor 24 december via info@christenuniezwolle.nl. 
  Lees meer over "Samen tegen armoede"
 8. Schermafbeelding 2022-12-08 om 21.25.30.png
  jaap.png
  Door Jaap Roose op 8 december 2022 om 21:10

  Jaap Roose houdt maidenspeech over inzet burgerberaad

  Ons burgerraadslid Jaap Roose hield afgelopen week zijn maidenspeech. Jaap bracht onze standpunten in over het Zwolse Burgerberaad. Dit is een vorm van directe democratie dat in steeds meer gemeenten al vruchten afwerpt. Een werkgroep maakte een voorselectie met thema’s waaruit de raad dinsdag de meeste kansrijke selecteerde. Jaap sprak onze voorkeur uit voor het thema ‘Zwolle Klimaatneutraal in 2040’. Jaap: “Al sinds de jaren ‘50 is bekend dat de opwarming van de aarde vraagt om aanpassingen in ons gedrag, maar we doen te weinig! Een burgerberaad op dit thema kan ons voorzien in een hele serie van adviezen die we met elkaar kunnen uitvoeren over een periode van ruim 15 jaar.”

  Lees meer over "Jaap Roose houdt maidenspeech over inzet burgerberaad"
 9. nick-fewings-aGkiNPivj_E-unsplash.jpg
  wietse.png klariska.png
  Door Wietse de Boer, Klariska ten Napel op 5 december 2022 om 14:10

  ChristenUnie uit zorgen om schrikbarende groei van dak- en thuislozen

  Landelijk is het aantal dak- en thuislozen dat aanklopt voor hulp in een jaar met bijna 25 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Leger des Heils. De stijging onder jongeren tussen de 18 en 22 is zelfs 50 procent. Onze fractie schrikt van deze cijfers en wil weten of dit ook in Zwolle zichtbaar is. Onze fractieleden Wietse de Boer en Klariska ten Napel trekken daarom aan de bel met vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

  Lees meer over "ChristenUnie uit zorgen om schrikbarende groei van dak- en thuislozen"
 10. WhatsApp Image 2022-11-21 at 21.17.46.jpeg
  waida.png
  Door Waida Vogel-Bwefar op 25 november 2022 om 09:14

  Vuurdoop Waida Vogel-Bwefar in debat over inclusie en diversiteit

  Ons burgerraadslid Waida Vogel-Bwefar gaf deze week haar zogeheten maidenspeech in de Zwolse gemeenteraad. Het debat ging over inclusie en diversiteit in onze stad in het licht van het beleidsplan ‘Omarm het verschil’. Waida heeft immigratie, statushouders en discriminatie als aandachtsgebied in haar pakket en dus de aangewezen persoon voor het inbrengen van onze ideeën.

  Lees meer over "Vuurdoop Waida Vogel-Bwefar in debat over inclusie en diversiteit"