Wijk-DNA komt terug in plannen Meeuwenlaan en Nieuwe Veemarkt

WhatsApp Image 2022-06-10 at 2.06.55 PM.jpeg

Drie nieuwe gezichten in onze fractie: dus ook drie maidenspeeches. Afgelopen week mocht nieuwbakken raadslid Eibert Geerts voor het eerst spreken achter de katheder in de raadszaal. Eibert: “Als een van de nieuwste raadsleden mag ik mijn eerste speech houden over een van de oudste wijken die Zwolle rijk is.” Zijn eerste woorden gingen over de gebiedsvisies van de Meeuwenlaan en de Nieuwe Veemarkt in de Kamperpoort. Eibert riep op échte studentenhuizen te bouwen, wijkbewoners blijvend te betrekken bij de plannen en de Kamperpoort nog meer te vergroenen.

Bovenal sprak Eibert zijn enthousiasme uit over de gebiedsvisies van het College van B en W. De ChristenUnie is blij dat het college de uitdaging aangaat om het oude DNA van de Kamperpoort terug te laten komen in de gebiedsontwikkeling rondom de Nieuwe Veemarkt. Eibert juicht het ook van harte toe dat er veel ruimte wordt gemaakt voor ontmoeting en sport.

Aandacht vroeg Eibert wel voor de ontwikkeling van echte studentenhuizen. “Geen éénpersoons-studentenstudio’s, maar woningen met gedeelde ontmoetingsruimtes waar studenten elkaar kunnen treffen. Dat maakt wijk meer divers en gaat eenzaamheid tegen onder studenten.” Ook sluit het naadloos aan bij het toekomstbeeld van Zwolle als studentenstad.

Eibert wil ook dat de huidige Kamperpoorters beter worden van de nieuwe ontwikkelingen in hun wijk. “Resultaten uit afgelopen participatiesessies stemmen ons positief. We hopen dat dit wordt doorgezet om wijkbewoners te blijven betrekken.” Qua klimaatadaptatie wil de ChristenUnie dat er oplossingen komen voor de héle wijk, niet alleen de twee nieuwe gebieden. Zo is hittestress een probleem, en meer bomen voor de bestaande Kamperpoort helpen dat te dempen.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Wijk-DNA komt terug in plannen Meeuwenlaan en Nieuwe Veemarkt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.