Jolien Elshof

Jolien Elshof

Portefeuilles: Financiën, Sport, Economie en Innovatie, Vastgoed en grond, Circulaire economie en afval en Voorsterpoort 

Jolien werkt als Financial Business Controller bij Gevavi Schoeisel BV. Ze is sinds 2014 raadslid voor de ChristenUnie en woont met haar gezin in Stadshagen.

jolien@christenuniezwolle.nl 06 - 2336 1894 
 @JolienElshof
 Jolien Elshof

Jolien, wat doe jij in het dagelijks leven als je niet voor de raad aan de slag bent?
Als lid van het directieteam van Gevavi ben ik druk met de financiën en processen, maar ook met de mensen en daar probeer ik met vallen en opstaan voor klaar te staan. Ik vind dat ieder mens waardevol is en aandacht nodig heeft. Ik vind het ook belangrijk om mensen binnenboord te houden ook als ze wat uit de toon vallen.

Ik heb een druk leven maar als (bedrijfskundig en bedrijfs)econoom ga ik altijd efficiënt met tijd om, zodat er ook tijd is om te kunnen genieten. Dat doe ik graag met mijn familie. Graag geniet ik met mijn man van onze kinderen en kleinkinderen. Die lees ik het liefste voor. Mijn ouders zijn ontzettend belangrijk in mijn ontwikkeling geweest. Zorgzaam, maar ook: het beste uit jezelf halen. Met mijn ouders ben ik vaak verhuisd en heb daardoor in veel verschillende steden gewoond. Dat heeft mij flexibel gemaakt: ik weet mij snel aan te passen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik heb veel gestudeerd en dat is belangrijk voor mij: ik houd ervan kennis te vergaren en toe te passen. Eerst vooral Financiën en later Economie. Bij mijn studies heb ik vooral gezocht en mij verdiept in onderwerpen die met duurzaamheid samenhangen: Waardecreatie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Zelf ben ik opgegroeid met kliekjes: ik gooi nooit eten weg, vreselijk! Ik heb veel oorlogsverhalen gelezen en gehoord, dan laat je het wel en de televisiebeelden spreken boekdelen.

Mijn grote voorbeelden werden allebei 39 jaar en vermoord. Dat zijn Diettrich Bonhoeffer en Martin Luther King. Hun moed en strijd tegen nazisme en racisme inspireren mij.

... en prompt komen er allemaal waardevolle boekentips! Die willen we je niet onthouden:
Ik lees graag en ik haal veel inspiratie uit boeken. Het boek ‘Bevrijd je verdriet’ van Henri Nouwen heeft mij geholpen om te leren leven met het leed.

Grote indruk heeft het boek ‘Nooit keer ik terug’ van de zendeling Jan Pit op mij gemaakt. Dit gaat over een Loen Sieng Laos die vanaf zijn geboorte verslaafd was aan opium en dit door geloof overwint.

Ik heb ook heel veel geleerd van het boek: ‘Meer dan een spel’ van Chuck Korr over de betekenis van voetbal op Robbeneiland. Politieke gevangenen zaten in erbarmelijke omstandigheden, maar ze kregen het voor elkaar om een voetbal competitie op te zetten. Dit gaf houvast, kameraadschap en doorzettingsvermogen ondanks extreme tegenwerking. Ik ben mij zeer bewust van de maatschappelijke kracht van teamsport. Daarom ben ik ook zo blij met wat ik voor de sport in Zwolle mag betekenen door mijn politieke rol, ook voor het aangepast sporten (G sporten) waar de ChristenUnie werk maakt van meer inclusief sporten. ‘Meer dan een spel’ gaat over heel andere omstandigheden, maar heeft mij opnieuw doen beseffen dat sport inderdaad meer dan een spel is!