Ontwikkelingen drugsgebruik en -preventie in Zwolle

Jacob formaat 2

Op initiatief van de ChristenUnie is een informerend raadsplein gehouden over de drugsproblemen in Zwolle. Een onderwerp dat in de afgelopen tijd veel aandacht heeft gehad. Juist ook vanwege de aan drugs gerelateerde criminaliteit.

De ChristenUnie is blij dat onze burgemeester Peter Snijders een directe lijn legt tussen drugsgebruik en criminaliteit. Door drugs te gebruiken draag je bij aan de instandhouding van aan drugs gerelateerde criminaliteit. Naast gezondheid een extra reden om drugsgebruik te bestrijden.

Raadslid Jacob Raap pleit voor meer voorlichting over de ontwikkelingen rond drugs op scholen en aan ouders. Jacob: “Niet iedere school geeft momenteel aandacht aan preventie van middelengebruik. Dit zou wel moeten. Ook ouders zijn vaak onvoldoende op de hoogte. Hier zie ik een taak voor de gemeente weggelegd samen met het onderwijs.”

Voor de ChristenUnie is het van groot belang dat goed wordt samengewerkt in de aanpak en preventie van drugsgebruik. Is in alle buurten voldoende jongerenwerk om actief in te kunnen spelen op signalen? En worden met een beroep op de AVG, de privacywet, onterecht signalen van drugsgebruik of -handel niet gedeeld? Wij zullen niet aflaten hiervoor aandacht te blijven vragen.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Ontwikkelingen drugsgebruik en -preventie in Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.