Spoeddebat over wonen

peter-jan-rijpkema-65viwcoo5Us-unsplash.jpeg

In de raad was 4 oktober een spoeddebat over de zogenoemde ‘opkoopbescherming’. Dit is een maatregel die het onmogelijk maakt voor beleggers of verhuurders om in een bepaalde wijk een woning te kopen. De ChristenUnie ziet dat starters en mensen -die zoeken in het betaalbare segment- moeite hebben een koopwoning te vinden. Daarom overwegen we alle maatregelen. 

Woordvoerder bij dit debat was Ruben van de Belt: “Om zoekers op de woningmarkt een eerlijke kans te geven is er beleid nodig. Zo ben ik erg blij met de zelfbewoningsplicht en het anti-speculatiebeding dat is ingevoerd voor nieuwbouw. Tegelijk moeten we wel goed doordenken. De effecten van maatregelen zijn om ongewenste gevolgen te voorkomen. Het loket van gemakkelijke antwoorden is gesloten. Echte oplossingen zijn nodig.” De uitkomst van het debat was dat wethouder Ed Anker met een zogeheten dilemmanotitie komt. Daarover gaat de raad over in debat.

Meedenken over beleid voor het Zwolse woonvraagstuk? Op woensdagavond 10 november wordt een brainstormavond georganiseerd. De opbrengst wordt verwerkt in het verkiezingsprogramma. Maar de fractie wil het ook alvast hebben over concrete maatregelen die op korte termijn op de agenda staan. Aanmelden kan (maar hoeft niet) via job@christenuniezwolle.nl

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Spoeddebat over wonen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.