ChristenUnie positief over veranderingen beschermd wonen en maatschappelijke opvang

Straatvoetbal

De ChristenUnie is positief over de veranderagenda beschermd wonen en maatschappelijke opvang. De inzet is dat mensen mee kunnen blijven doen. En dat herstel zoveel mogelijk plaatsvindt in het gewone leven. Raadslid Wietse de Boer: 'Het doet mensen goed als ze worden bevraagd en wellicht uitgedaagd op wat ze nog wel kunnen. Ondersteund door hun omgeving aangevuld met professionele hulp'.

'De Boer vervolg: 'Natuurlijk zijn er ook mensen voor wie stabilisatie het hoogst haalbare is. En met kwetsbare mensen moet zorgvuldigheid voorop staan. Maar als het kan wordt gekeken naar terugkeer naar zelfstandig wonen'. Om dit te bereiken is een verandering nodig, eigenlijk van de hele samenleving. Want er wordt veel van ons gevraagd in onze snelle samenleving.

Kunnen we het tempo soms wat meer aanpassen aan onze kwetsbare medeburgers? 
Het vraagt ook wat van alle gemeenten in de regio. De lokale signalering moet op orde zijn zodat er lokaal al zoveel mogelijk bereikt is. Ook moet er meer maatwerk mogelijk zijn in de ondersteuning zijn. De dagbesteding moet betekenisvol zijn. En tot slot moeten er heldere afspraken zijn met ketenpartners voor goede maatschappelijke resultaten.

De motie die de ChristenUnie indiende om de kwaliteit van zorg in de praktijk gaat meten is unaniem aangenomen. 
Beoogd wordt dat de client op de hoogte is van zijn eigen zorgplan en kan laten weten of het goed loopt. Nog niet duidelijk is wie dat het beste kan meten maar de boodschap is duidelijk. De client moet meer regie hebben over zijn eigen zorgplan en we willen ook de goede aanbieders belonen en waarderen.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie positief over veranderingen beschermd wonen en maatschappelijke opvang'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.