ChristenUnie wil Dijklanden niet bebouwen

'ChristenUnie wil Dijklanden niet bebouwen'

De ChristenUnie wil dat Dijklanden, een mooi stuk Zwolle tussen Aa-landen en Stadshagen, de komende tien jaar niet wordt bebouwd. Dat zei Michiel van Willigen tijdens de behandeling op 25 april van het voorstel in de gemeenteraad.

Volgens van Willigen is Dijklanden een groene ader langs het Zwarte Water waar het structuurplan destijds in 2006 het gebied zag als een zoekgebied voor woningbouw. Deze keuze is altijd omstreden gebleven vanwege het waardevolle landschap, de bodemeigenschappen en de slechte ontsluiting. Voor de ChristenUnie toen al een minder geschikte woningbouwlocatie uit het rijtje.

Van Willigen: 'de laatste jaren ontmoeten we meerdere ondernemers die hier een vorm van tijdelijke biologische landbouw, recreatie, kleinschalige voorzieningen of landschapsontwikkeling willen ontwikkelen. Dat lukte niet omdat het gebied door de bestemming woningbouw op slot staat. Maar door dit besluit wordt met instemming van de ChristenUnie het nu mogelijk om sowieso de komende 10 jaar hier niet te bouwen'. Deze periode is voor een aantal ondernemers voldoende voor investering. 

De ChristenUnie gaat verder en heeft gepleit voor een definitief besluit in 2018 waar met de nieuwe omgevingsvisie een keuze wordt gemaakt voor de uitbreidingslocaties van Zwolle. Waarbij wij Dijklanden niet geschikt achten als grootschalige woningbouwlocatie.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie wil Dijklanden niet bebouwen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.