"Overheid en inwoners trekken samen op bij natuurbeheer"

Sassenpoort

Zwolle kent het beste van twee werelden: ze is een prachtige stad met goede stedelijke voorzieningen en heeft tegelijk een groene omgeving en mooie parken in de stad. "Een 'unique selling point'," vindt ChristenUnie-raadslid Michiel van Willigen. De ChristenUnie pleitte afgelopen maandag daarom voor aandacht voor beide.

"De ChristenUnie gelooft dat ook hierin veel kracht ligt in de gemeenschappen; onze stadsgenoten zijn essentieel in het beheer van de stad en groene ruimte," betoogde Van Willigen in het debat over integraal beheer openbare ruimte (IBOR) en de Zwolse 'groene agenda'.. "Denk aan de Schellerdriehoek, geveltuintjes en natuurbeheergroepen. Maar tegelijkertijd houdt ook de overheid een belangrijke taak in het beschermen van niet-mondige natuur."

Volgens de ChristenUnie is een open houding van de gemeente naar de inzet van inwoners de sleutel voor succes. "Vrijwilligers hebben elk hun eigen motivatie en staan in geen enkel opzicht in dienst van de gemeente. Dat zegt iets over de duidelijke inzet die inwoners van de samenwerkende gemeente mogen verwachten."

Van Willigen benadrukte het belang van samenhang tussen sociale doelstellingen van de verschillende wijken en fysieke doelstellingen zoals die benoemd staan in IBOR. "Je voelt je thuis in een nette wijk zonder zwerfafval, met groen en ontmoetingsruimte. Daarom vindt de ChristenUnie het van groot belang dat de openbare ruimte de zorg van de gemeente en de buurtgemeenschap reflecteert."

Gebruiksnatuur

"De ChristenUnie ziet voor de komende jaar bovendien nog een opgave als het gaat om gebruiksnatuur. Denk aan mogelijke stadslandbouw in Langenholte of tijdelijke natuur op Hanzeland. Meer dan voorheen herkent de ChristenUnie nu de nadruk op gebruiksnatuur in onze groeiende stad," besloot Van Willigen.

« Terug naar nieuws

Reacties op '"Overheid en inwoners trekken samen op bij natuurbeheer"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.