"In de wijk praten over plezier en overlast vuurwerk"

Vuurwerk

De gemeenteraadsfracties van GroenLinks en de ChristenUnie in Zwolle willen in 2015 met burgers, ondernemers, politie, gemeente, jongerenwerk, jongeren en andere betrokkenen in gesprek over het afsteken van vuurwerk. Daarin komt onder meer ter sprake welke plekken wel en niet geschikt zijn om vuurwerk af te steken.

Nieuwe landelijke regels maken het mogelijk dat elke gemeente zelf keuzes maakt over waar en hoe er vuurwerk mag worden afgestoken. Wat GroenLinks en de ChristenUnie betreft maakt de gemeente gebruik van die mogelijkheid. De twee partijen zien het plezier van het gezamenlijk afsteken van vuurwerk, maar benadrukten door middel van mondelinge vragen dat ze willen dat “de decembermaand voor iedereen – mensen en dieren – een feestmaand is of meer wordt.” Om dat te bereiken willen ze in gesprek met de stad en kondigden ze een aanvraag voor een debat in de gemeenteraad aan.

Wietse de Boer, raadslid van de ChristenUnie: “We zien duidelijk twee kanten aan het afsteken van vuurwerk: veel plezier, maar ook overlast. Het is volgens ons belangrijk om daar met de Zwolse samenleving over te praten, bijvoorbeeld door wijkgesprekken. Daar wordt al dat vuurwerk immers afgestoken. Vervolgens moet ook de gemeente iets met de uitkomsten van die gesprekken te doen.”

GroenLinks en de ChristenUnie vinden daarom dat na het aanwijzen van eventuele ‘vuurwerkvrije gebieden’ daar ook op gehandhaafd moet worden, alsmede op de dit jaar ingevoerde nieuwe tijden voor het afsteken van vuurwerk en het bezit van illegaal vuurwerk.

Foto: Flickr / Loes van Eck-Verhoeven

« Terug naar nieuws

Reacties op '"In de wijk praten over plezier en overlast vuurwerk"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.