ChristenUnie neemt zorgen basisonderwijs serieus

Basisschool

Basisscholen luiden de noodklok over problemen in het onderwijs. De ChristenUnie heeft deze problematiek op de raadsagenda gezet. Dit naar aanleiding van de onderwijsbijeenkomst ‘de basis wankelt’. Raadslid Job Looijenga: “Het is goed dat het onderwijs de politiek aanspreekt want we willen er samen uit komen. Het gesprek met het onderwijs dient gekoppeld te worden aan de onderwijsagenda die voor de zomer wordt gepubliceerd.”

In een interview met RTVZOo werd Looijenga gevraagd welke problemen er zijn in het basisonderwijs. Hij benoemde de grote klassen, invoering van passend onderwijs, vastzittende arbeidsmarkt en de moeite om vaste invalkrachten in te zetten. De reden daarvan is dat school deze invalkrachten door veranderde wetgeving sneller een vast contract moet aanbieden.

In het agenderingsverzoek van de ChristenUnie wordt benadrukt dat we als gelijke partners met elkaar willen omgaan. Het is dan ook goed om het gesprek niet op het stadhuis maar op een onderwijslocatie te houden. De gemeenteraad heeft hier unaniem mee ingestemd.

Meedenken? Neem contact op met Job Looijenga via job@christenuniezwolle.nl.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie neemt zorgen basisonderwijs serieus'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.