Ouders en onderwijs in raadszaal over Ambelt

Ambelt

De dreigende sluiting van de Ambelt heeft ook in Zwolle heel wat onrust veroorzaakt. Daarom was er een gesprek georganiseerd in de raadszaal met vertegenwoordigers van onderwijsorganisaties en ouders met raadsleden. Dat gesprek ging niet alleen over de Ambelt maar ook over het speciaal onderwijs en de stand van zaken van het passend onderwijs.

ChristenUnie-raadslid Job Looijenga: “Vooraf was het mij al opgevallen dat er groot verschil is tussen beleid en de praktijk. Op mijn initiatief hebben we de week ervoor alleen met ouders gesproken.” Eerder zei hij al dat er meer gezocht moet worden naar wat het beste is voor de betreffende kinderen.

Tijdens een besloten vergadering werd de onderwijswoordvoerders uitgelegd wat een lange weg kinderen moeten afleggen voordat ze eindelijk de juiste onderwijsplek gevonden hebben. Dat bleek ook tijdens de openbare vergadering in de raadszaal: er is nog het veel werk om (jeugd)zorg en onderwijs met elkaar te verbinden.

Ondanks alle problemen, bezuinigingen, stelselwijzigingen en onzekerheden zijn er zeker kansen. Er is namelijk veel winst voor de kinderen te halen als onderwijs, rijksoverheid en gemeente elkaar weten te vinden. Looijenga: “Deze speciale kinderen en jongeren  hebben onze aandacht en dat is dan ook onze agenda voor 2016!”

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Ouders en onderwijs in raadszaal over Ambelt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.