ChristenUnie wil positie schoolmaatschappelijk werker versterken

Wietse debat

De ChristenUnie in Zwolle wil dat schoolmaatschappelijk werkers een steviger positie krijgen op plekken waar jongeren en hun ouders nu al komen. Daarvoor is het belangrijk dat er een directe lijn ligt met het sociaal wijkteam. Dat bepleitte gemeenteraadslid Wietse de Boer afgelopen maandag in een debat over het schoolmaatschappelijk werk.

Scholen hebben een verantwoordelijkheid om te werken aan een cultuur waarin het normaal is om over opvoeding te praten, vindt De Boer. De maatschappelijk werker moet dat ondersteunen en daarbij aansluiten door signalering en gesprekken met ouders. De schoolmaatschappelijk werker kan dan indien nodig ook op een zorgvuldige, maar snelle manier besluiten over een eventuele doorverwijzing. Op die manier geeft hij of zij gezicht aan het sociaal wijkteam. Daarmee wordt de drempel lager om met gewone vragen binnen te stappen.

Wietse de Boer: "Het is normaal dat je tijdens de opvoeding vragen hebt. Dat heeft iedereen. Toch doen we vaak alsof dat niet zo is. Op Facebook laten we vooral de mooie en trotse kanten zien. Dat is heel begrijpelijk maar het is niet de hele werkelijkheid. Het zou goed zijn als de schoolmaatschappelijk werker ouders uitdaagt om met elkaar in gesprek te gaan over wat de dagelijkse realiteit is."

De schoolmaatschappelijk werker kan veel betekenen voor het onderwijs. Er spelen veel thema's bij de jeugd waarvoor hulp moet worden georganiseerd. En dan is kennis vereist om de juiste inschatting te maken wat er nodig is. De ChristenUnie is daarom blij met de investering die we doen in de Zwolse jeugd en ouders. Investeren in de basis is nodig; niet alleen vanuit financieel oogpunt maar vooral van welzijn van kinderen, jongeren en gezinnen.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie wil positie schoolmaatschappelijk werker versterken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.