Gemeenteraad neemt PPN en vier ChristenUnie-moties aan

Fractie

De gemeenteraad van Zwolle heeft gisteren met brede steun de Perspectiefnota (PPN) over de jaren 2016-2019 aangenomen. Alleen SP en Swollwacht stemden tegen de nota, die als basis dient voor het beleid voor de komende jaren. Bij de behandeling van de Perspectiefnota diende de ChristenUnie vier moties in, die allemaal werden aangenomen.

Met de moties vraagt de Zwolse ChristenUnie-fractie extra aandacht voor een aantal onderwerpen die het meerjarenbeleid voor de komende jaren moet ondersteunen. Zo wil de fractie dat onderzocht wordt wat het gevolg is van de toenemende regionale samenwerking. "Voor gemeenteraden is het vaak lastig grip te krijgen op regionale samenwerkingsverbanden, omdat er meerdere gemeenten bij betrokken zijn," stelt Gerdien Rots.

In een andere motie vroeg Rots het college bij het opstellen van de toekomstvisie op de binnenstad, specifiek aandacht te besteden aan de vele stegen en gangen in de stad. Het college werkt aan deze toekomstvisie, waar een stegen- en gangenplan daardoor onderdeel van wordt.

De twee andere moties betreft de Zwolse cultuur. Reinier Mulder beoogde met zijn moties de betrokkenheid van Zwollenaren, culturele instellingen en gemeente bij cultuur en de cultuurhistorie van Zwolle te versterken.

Download hier de motie 'Verkenning democratie en regionale samenwerking'.



Download hier de motie 'Stegen- en gangenplan'.



Download hier de motie 'Betrekken van Zwollenaren bij zichtbaar maken van cultuurhistorie'.



Download hier de motie 'Cultuur en vastgoed: make things possible'.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Gemeenteraad neemt PPN en vier ChristenUnie-moties aan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.