Acht uur, acht ontmoetingen: ondergedompeld in Holtenbroek

Oost-Afrikaanse gemeenschap

Afgelopen maandag trokken raadsleden Johannes de Vries en Reinier Mulder door Holtenbroek. Door middel van acht bijzondere ontmoetingen in acht uur tijd, dompelden de ChristenUnie-politici zich onder in deze wijk. Aan het eind van de dag concludeerden zij dat deze gesprekkenserie naar meer smaakt. Mulder: “Zo leer je in één dag heel veel van de mensen die deze wijk kleur geven.”

Voor Mulder was het een dag terug naar zijn roots. De eerste 18 jaar van zijn leven woonde hij in Holtenbroek. De Vries verdiepte zich als wijkbewoner in ‘zijn eigen’ Holtenbroek. Reinier Mulder doet verslag.

“We starten  in het wijkcentrum en spreken met een jongerenwerker die werkt met de harde kern van criminele jongeren in Holtenbroek. We spreken over zijn werk en raken onder de indruk van zijn aanpak. Daarna op de fiets naar de Buxtehudestraat. In inloophuis ‘de Hud’ spreken we met een Oost Afrikaanse vereniging. Gestart om een eenzame man te helpen en nu een vereniging van veertig leden die elkaar helpen bij vertalen, schulden aanpakken en ondersteunen bij het invullen van formulieren. Inspirerend hoe ze naar elkaar omzien.

Natuurlijk te laat weer vertrokken op weg naar de Vrije School om daar te spreken over de ambitie om meer een buurtschool te worden.

Het wordt tijd voor een lunch. We eten onze boterhammen op een bankje in het winkelcentrum van Holtenbroek. We zitten heerlijk in het zonnetje en evalueren onze indrukken. Na onze lunch gesprekken met Holtenbroek N.U. (de wijkvereniging), de redactie van de wijkkrant en de bezoekvrouwen. Mooie gesprekken met gedreven mensen die vooral de kansen zien in Holtenbroek.

Daarna vertrekken we naar een groep studenten die in Holtenbroek woont. Hoe kunnen studenten actief worden in de wijk? En hoe kunnen we de studenten meer verbinden met de andere Holtenbroekers? Een enthousiasmerend gesprek met veel potentie voor de toekomst.  Het dagje in Holtenbroek sluiten we af met een bezoek aan de Ulu Moskee. We krijgen een rondleiding en we spreken met elkaar over de plek van de moskee in de wijk.

De komende tijd willen we als ChristenUnie nauw contact houden met de mensen in Holtenbroek.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Acht uur, acht ontmoetingen: ondergedompeld in Holtenbroek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.