Samen werken aan veiligheid

Johannes raadszaal

Om optimaal te werken aan veiligheid in de eigen leefomgeving is samenwerking nodig tussen politie, gemeente en netwerken van mensen in onze stad. Dat stelde de ChristenUnie in een debat over veiligheid in Zwolle. Op verschillende plekken in Zwolle zien buurtbewoners of ondernemers al naar elkaar om door bijvoorbeeld via WhatsApp-groepen onveilige situaties te signaleren en met elkaar te delen.

“Zulke initiatieven willen we versterken en stimuleren,” zegt gemeenteraadslid Johannes de Vries. Namens de ChristenUnie voerde hij het woord in het debat over de veiligheidsvisie voor de komende jaren. “Het college ziet de potentie van de samenleving om wat te betekenen voor de eigen omgeving,” constateerde hij. “De ChristenUnie steunt die lijn, en vraagt zich af of we dat niet meer kunnen aanjagen.”

De Vries denkt bijvoorbeeld aan studenten. “Ligt er bijvoorbeeld niet een enorme kans in het netwerk van studenten die verspreid over de stad wonen? Wat als we hun oren en ogen kunnen gebruiken? Dat dient de veiligheid én bindt, als nevendoel, onze studenten meer aan onze stad.”

De ChristenUnie heeft in het debat een motie aangekondigd waarmee ze het college oproept hier meer werk van te maken.

In het debat kwam de gemeenteraad onder meer ook te spreken over hennepteelt. De Vries: “De ChristenUnie is onder meer blij met de strenge aanpak van de teelt van hennep en het afpakken van de hieruit illegaal verkregen winsten. De overlast en criminaliteit rond drugs is terecht een speerpunt van de gemeente en politie.”

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Samen werken aan veiligheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.