Berichten geschreven door Team ChristenUnie Zwolle

 1. Kerstactie.png
  Logo CU Zwolle 2022.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle op 15 december 2022

  Samen tegen armoede

  Nomineer een Zwollenaar die zich inzet en het verschil maakt in onze stad!
  In Zwolle zetten gelukkig veel mensen en organisaties zich in om mensen om hen heen te steunen: met eten, aandacht of praktische hulp. 
  Want helaas zijn er ook in Zwolle mensen die in armoede leven. Dat zorgt soms voor stress of mensen worden eenzaam. Daarom is het zo goed dat anderen naar hen omkijken, aandacht geven en hen laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Zij maken het verschil voor Zwollenaren die het moeilijk hebben.
  Ken jij een persoon of organisatie die dat goed doet: laat het ons weten voor 24 december via info@christenuniezwolle.nl. 
  Lees meer over "Samen tegen armoede"
 2. WhatsApp Image 2022-10-30 at 3.32.21 PM (1).jpeg
  Logo CU Zwolle 2022.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle op 28 oktober 2022

  WijBedrijf werkt aan brede aanpak voor duurzamer Dieze

  Onlangs bezochten we met de fractie van de ChristenUnie het WijBedrijf Dieze. Het coöperatief WijBedrijf Dieze is opgericht door bewoners, de stichting Blauwvinger Energie en Zwolse bedrijven. WijBedrijf Dieze is van, door en voor alle bewoners van Dieze. Deze bijzondere coöperatie organiseert projecten op het gebied van energiebesparing, werkgelegenheid en leefbaarheid.

  Lees meer over "WijBedrijf werkt aan brede aanpak voor duurzamer Dieze"
 3. Asielzoekerscentrum tafelvoetbal.jpg
  Logo CU Zwolle 2022.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle op 5 september 2022

  Zwolse politiek steunt bijdrage Zwolle in opvangchaos en wil in gesprek over toekomstige bijdrage

  Volt, D66, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, ChristenUnie en het CDA steunen het snelle handelen van het college in het bieden van crisisnoodopvang in Hotel Lumen en de opvangboot in de Prinses Margriethaven. Zij vinden het belangrijk dat Zwolle haar verantwoordelijkheid neemt in de opvangchaos die is ontstaan in Nederland en hopen dat het college die positieve grondhouding vasthoudt bij mogelijke toekomstige vragen van het COA.

  Lees meer over "Zwolse politiek steunt bijdrage Zwolle in opvangchaos en wil in gesprek over toekomstige bijdrage"
 4. WhatsApp Image 2022-06-28 at 5.08.16 PM.jpeg

  Zwolle ontvangt rijksgeld voor versnelde woningbouw

  Zwolle ontvangt vanuit het Rijk 53 miljoen euro om versneld woningen te kunnen bouwen. Het geld wordt vooral gebruikt voor de Spoorzone en het Stadshart. Ook wordt het geld ingezet om bewoners duurzaam te laten reizen tussen woning en werk. Zo komt er onder meer een fietstunnel tussen de Spoorzone en Stadshagen.

  Lees meer over "Zwolle ontvangt rijksgeld voor versnelde woningbouw"
 5. WhatsApp Image 2022-06-10 at 2.06.55 PM.jpeg
  Logo CU Zwolle 2022.png eibert.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle, Eibert Geerts op 10 juni 2022

  Wijk-DNA komt terug in plannen Meeuwenlaan en Nieuwe Veemarkt

  Drie nieuwe gezichten in onze fractie: dus ook drie maidenspeeches. Afgelopen week mocht nieuwbakken raadslid Eibert Geerts voor het eerst spreken achter de katheder in de raadszaal. Eibert: “Als een van de nieuwste raadsleden mag ik mijn eerste speech houden over een van de oudste wijken die Zwolle rijk is.” Zijn eerste woorden gingen over de gebiedsvisies van de Meeuwenlaan en de Nieuwe Veemarkt in de Kamperpoort. Eibert riep op échte studentenhuizen te bouwen, wijkbewoners blijvend te betrekken bij de plannen en de Kamperpoort nog meer te vergroenen.

  Lees meer over "Wijk-DNA komt terug in plannen Meeuwenlaan en Nieuwe Veemarkt"
 6. Aandacht voor mensen en jeugdzorg

  ChristenUnie wil aandacht voor mensen en kosten jeugdhulp

  De kosten voor jeugdhulp zijn de afgelopen behoorlijk gestegen. De impact van corona heeft gezorgd voor meer veel hulpvragen bij jongeren. Raadslid Wietse de Boer: “Het is triest om regelmatig verhalen te lezen over jongeren die tobben met bijvoorbeeld eetstoornissen als gevolg van de zware coronatijd.”

  Lees meer over "ChristenUnie wil aandacht voor mensen en kosten jeugdhulp"
 7. WhatsApp Image 2022-05-31 at 12.26.56 PM.jpeg

  Pleidooi voor verbreding cultuureducatie bij uitbreidingsplannen Fraterhuis

  Ons raadslid Marieke Herweijer hield onlangs haar zogeheten ‘maidenspeech’. Haar eerste bijdrage in de Zwolse gemeenteraadsvergadering ging over de verhuisplannen van Filmtheater Fraterhuis. Het Fraterhuis groeit met momenteel twee zaal zalen uit haar jasje. Te klein, spreekt ook Marieke uit voor een voldoende en divers aanbod aan arthouse-films voor de grootte van Zwolle. Daarom steunt de ChristenUnie de plannen voor een verhuizing naar het toekomstige Handelshuys dat verrijst op de plek waar lange tijd de V&D te vinden was. Het Fraterhuis wil uitbreiden naar vijf zalen met financiële steun van de gemeente.

  Lees meer over "Pleidooi voor verbreding cultuureducatie bij uitbreidingsplannen Fraterhuis"
 8. IMG_4643.jpeg

  Coalitieakkoord: ‘Samen naar een waarde(n)volle toekomst voor Zwolle’

  De ChristenUnie heeft woensdag samen met GroenLinks, D66 en CDA een nieuw coalitieakkoord gepresenteerd getiteld: ‘Samen naar een waarde(n)volle toekomst voor Zwolle’. Onze voorman Ruben van de Belt: “We zijn als partij trots op dit akkoord waar onze idealen vanaf spatten. Onze inzet in de verkiezingen was: Zwolle, ook jouw thuis! En dat ademt het akkoord.”

  Lees meer over "Coalitieakkoord: ‘Samen naar een waarde(n)volle toekomst voor Zwolle’"
 9. IMG_2276.JPG
  Logo CU Zwolle 2022.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle op 19 april 2022

  Fractie krijgt zeldzaam zicht op renovatie Academiehuis Grote Kerk

  “Dit is een unieke kans om zo dichtbij het kerkplafond en het orgel te komen, ongeveer een keer in de veertig jaar is dit mogelijk.” Gastvrouw is directeur Coby Zandbergen van Academiehuis Grote Kerk Zwolle. Samen met architect Ron Verduijn leidt zij onze voltallige fractie en twee Zwolse CU-gemeenteraadsleden rond in het monumentale kerkgebouw dat in de steigers staat.

  Lees meer over "Fractie krijgt zeldzaam zicht op renovatie Academiehuis Grote Kerk"
 10. 220330_19-05_2750.jpg
  Logo CU Zwolle 2022.png
  Door Team ChristenUnie Zwolle op 4 april 2022

  ChristenUnie en GroenLinks om tafel met D66 en CDA voor nieuwe coalitie

  De ChristenUnie en GroenLinks hebben het advies gekregen om snel om tafel te gaan met D66 en CDA voor een nieuwe coaltie in Zwolle. Dat adviseert Arie Slob aan de gemeenteraad. Hij heeft op verzoek van onze fractie en GroenLinks, de twee grootste partijen in de nieuwe raad, de mogelijkheden verkend voor samenwerking in de nieuwe coalitie.

  Lees meer over "ChristenUnie en GroenLinks om tafel met D66 en CDA voor nieuwe coalitie"