Berichten over Jolien Elshof

 1. peperbus
  jolien.png
  Door Jolien Elshof-Rook op 6 februari 2023

  Uitvoeringsagenda Ons Stadshart van morgen

  “Everyone is aware that tremendous numbers of people concentrate in city downtowns and that, if they did not, there would be no downtown to amount to anything--certainly not one with much downtown diversity”.(Jane Jacobs)

  Lees meer over "Uitvoeringsagenda Ons Stadshart van morgen"
 2. WhatsApp Image 2023-01-09 at 12.29.44.jpeg
  jolien.png
  Door Jolien Elshof-Rook op 2 januari 2023

  ChristenUnie houdt weer een CU Ondernemerssaloon na coronastop


  Onze fractie hield na lange tijd weer een CU Ondernemerssaloon. Als fractie waren we 2 december te gast bij Connect Logopedie aan de Burgemeester van Roijensingel. “Het is drie jaar geleden dat we voor het laatst zo bij elkaar zaten met ondernemers uit onze achterban”, sprak fractielid Jolien Elshof blij uit in haar openingswoord. De fractie houdt deze Saloons om een bepaald thema te bespreken samen met ondernemers die dat betrof.

  Lees meer over "ChristenUnie houdt weer een CU Ondernemerssaloon na coronastop"
 3. Restafvalcontainer.jpeg
  jolien.png
  Door Jolien Elshof-Rook op 17 oktober 2022

  Q&A Verandering restafval: Minder betalen voor een beter milieu

  In 2023 gaat de inzameling van restafval veranderen in de stad. De meerderheid van de Zwolse gemeenteraad heeft ermee ingestemd dat er een variabel tarief wordt ingevoerd voor restafval. Rijksoverheid en ook Zwolle willen naar een samenleving die minder restafval produceert. Dat willen we stimuleren door de afvalscheiding goed te faciliteren, maar ook door goed gedrag te belonen. Deze aangekondigde verandering levert vragen op. Jolien Elshof, onze woordvoerder Afval, beantwoordt deze graag om meer helderheid te geven.

  Lees meer over "Q&A Verandering restafval: Minder betalen voor een beter milieu"
 4. Restafval-2.JPG
  jolien.png
  Door Jolien Elshof-Rook op 12 oktober 2022

  Op weg naar een schoner Zwolle met nieuw afvalsysteem

  Vanaf 2023 krijgt Zwolle een nieuw systeem waarmee goed scheiden van restafval wordt beloond. We zijn blij dat maandagavond de meerderheid van Zwolse gemeenteraad akkoord is gegaan met dat nieuwe plan. Onze woordvoerder Jolien Elshof: “Met dit plan gaan we op weg naar een schonere stad door Zwollenaren te stimuleren beter hun afval te scheiden, voor zover ze dat nog niet doen.”

  Lees meer over "Op weg naar een schoner Zwolle met nieuw afvalsysteem"