Berichten geschreven door Ruben van de Belt

 1. Scherm­afbeelding 2023-11-21 om 20.16.27.png
  ruben.png
  Door Ruben van de Belt op 21 november 2023

  “Wij zijn de tijden, en de tijden zijn in Gods hand”

  Volledige bijdrage Fractievoorzitter Ruben van de Belt bij de begrotingsbehandeling

  Voorzitter,

  We bespreken vandaag een begroting waar in elk domein zichtbaar wordt dat we veel te doen hebben. Zodanig dat stevige en duidelijke keuzes nodig zijn. Maar soms ook zo groot dat de bijdrage van de gemeente afhankelijk is van andere overheden, en zeker ook van inwoners, maatschappelijk middenveld en ondernemers. Zo kan nieuwe verbondenheid ontstaan, en vraagt van ons om goed aan te voelen wat wel en wat niet van de overheid verlangd wordt.

  Lees meer over "“Wij zijn de tijden, en de tijden zijn in Gods hand”"
 2. BinnenstadZwollePPN2023.jpeg

  Zwolse raad in debat over het financieel perspectief in de komende jaren.

  Vandaag een boeiende en belangrijke bespreking van de perspectiefnota (het financieel beleid voor de komende jaren) in de gemeenteraad.

  Lees meer over "Zwolse raad in debat over het financieel perspectief in de komende jaren."
 3. Kinderopvang.jpeg
  ruben.png
  Door Ruben van de Belt op 23 december 2022

  Verruiming kindregeling armoede én meer werken vanuit vertrouwen

  Wij willen dat alle kinderen in Zwolle mee kunnen doen. Waar armoede is kan de gemeente financieel bijspringen. Maandag ging de gemeenteraad akkoord met een langgekoesterde wens van de ChristenUnie: de regeling wordt verruimd door ook gezinnen met een inkomen tot 130% van het minimum toegang te geven. En de verantwoording wordt veel simpeler en minder gebaseerd op achteraf declareren. Zo werken we nog beter aan gelijke kansen voor Zwolse kinderen die opgroeien in armoede. Ouders in armoedesituaties ontvangen met deze regeling een bijdrage voor schoolgeld en kosten voor kunst en cultuur.

  Lees meer over "Verruiming kindregeling armoede én meer werken vanuit vertrouwen"
 4. ruben
  ruben.png
  Door Ruben van de Belt op 11 november 2022

  Begroting 2023: 'Rechtvaardig, gematigd en verbonden'

  De gemeenteraad behandelde vrijdag 11 november de begroting voor 2023. Fractievoorzitter Ruben van de Belt sprak over wat onze fractie waardevol vindt bij het maken van de financiële keuzes van de gemeente. Lees verder voor de volledige bijdrage van Ruben. 

  Lees meer over "Begroting 2023: 'Rechtvaardig, gematigd en verbonden'"
 5. IJsselhallen.JPG
  ruben.png
  Door Ruben van de Belt op 16 september 2022

  Steun voor besluit crisisopvang in IJsselhallen

  In de IJsselhallen zijn donderdag 170 vluchtelingen opgevangen. Vanuit Den Haag ontving onze gemeente vrij plotseling het verzoek om accuut vluchtelingen voor korte tijd onderdak te bieden. Voor deze groep, die kan uitbreiden tot 450 mensen, was in Ter Apel geen plek.

  Lees meer over "Steun voor besluit crisisopvang in IJsselhallen"
 6. Bouwen wonen.jpeg

  Zwolle ontvangt rijksgeld voor versnelde woningbouw

  Zwolle ontvangt vanuit het Rijk 53 miljoen euro om versneld woningen te kunnen bouwen. Het geld wordt vooral gebruikt voor de Spoorzone en het Stadshart. Ook wordt het geld ingezet om bewoners duurzaam te laten reizen tussen woning en werk. Zo komt er onder meer een fietstunnel tussen de Spoorzone en Stadshagen.

  Lees meer over "Zwolle ontvangt rijksgeld voor versnelde woningbouw"
 7. IMG_4643.jpeg

  Coalitieakkoord: ‘Samen naar een waarde(n)volle toekomst voor Zwolle’

  De ChristenUnie heeft woensdag samen met GroenLinks, D66 en CDA een nieuw coalitieakkoord gepresenteerd getiteld: ‘Samen naar een waarde(n)volle toekomst voor Zwolle’. Onze voorman Ruben van de Belt: “We zijn als partij trots op dit akkoord waar onze idealen vanaf spatten. Onze inzet in de verkiezingen was: Zwolle, ook jouw thuis! En dat ademt het akkoord.”

  Lees meer over "Coalitieakkoord: ‘Samen naar een waarde(n)volle toekomst voor Zwolle’"