'Geef sociale ondernemers kans vanuit Wezo'

Johannes debat

De ChristenUnie in Zwolle oppert om vanuit de Wezo social enterprises te laten ontstaan – ondernemingen die maatschappelijke winst belangrijker vinden dan financiële winst. Volgens de ChristenUnie is de bedrijvigheid en expertise binnen de Wezo op gebieden als groen, verpakkingen en schoonmaak een enorme kans voor sociale ondernemers. Raadslid Johannes de Vries stelt dat de gemeente hen de kans moeten geven hun social enterprise vanuit de Wezo op te richten.

De ChristenUnie deed de suggestie in het debat dat de Zwolse gemeenteraad hield over de inclusieve arbeidsmarkt. Voor de ChristenUnie is het coöperatiemodel - met de overheid als degene die andere maatschappelijke verbanden in staat stelt om de inclusieve samenleving vorm te geven – daarin het uitgangspunt.

“Met dat in het achterhoofd, zou het mooi zijn om toe te kunnen werken naar een situatie waarin er één of meer social enterprises vanuit de Wezo ontstaan,” stelt Johannes de Vries. “Met de medewerkers die Wezo al heeft, ligt daar een enorme potentie voor nieuwe ondernemingen, die hart hebben voor mensen die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Op termijn kunnen zij uitgroeien tot zelfstandige social enterprises, midden in de samenleving.”

De tijd die er voor nodig is om dat serieus van de grond te krijgen, kan volgens De Vries benut worden om andere expertise die er bij Wezo is - over bijvoorbeeld hoe werkgevers te ontzorgen – te integreren bij de gemeente, die binnen de coöperatie die ondersteunende taak heeft. Op die manier gaat er geen waardevolle kennis verloren.

« Terug naar nieuws

Reacties op ''Geef sociale ondernemers kans vanuit Wezo''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.