Geen geld, wel garantstelling voor PEC

8164902725_580470f8f7_b

De ChristenUnie heeft zich in de Zwolse gemeenteraad duidelijk uitgesproken tegen financiële steun van de gemeente aan betaald voetbalorganisaties. Een voorstel om met een gesloten beurs PEC Zwolle te helpen, steunde de fractie wel. Volgens de ChristenUnie is de waarde van de maatschappelijke activiteiten van de club daarvoor groot genoeg.

Daartoe stemde de ChristenUnie in met een garantstelling voor PEC Zwolle, waarmee de club de mogelijkheid krijgt tegen gunstige voorwaarden een lening bij een bank af te sluiten. Om te voorkomen dat de gemeente uiteindelijk toch voor de kosten van deze lening opdraait, diende de ChristenUnie een motie in waarmee strenge voorwaarden aan PEC worden gesteld voor de periode dat de garantstelling geldt.

De ChristenUnie wil van de Zwolse voetbalclub onder meer een sluitende exploitatie zien die in lijn is met de eisen die de KNVB stelt aan voetbalclubs die vanwege de financiële situatie onder toezicht staan van de voetbalbond. Wat de ChristenUnie betreft gelden die eisen ook voor de club als ze niet onder toezicht staat.

De motie van de ChristenUnie werd met een grote meerderheid door de gemeenteraad aangenomen. Vervolgens stemde ook de ChristenUnie in met het verlenen van de garantstelling.

Download hier de motie die de ChristenUnie met een aantal andere partijen indiende.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Geen geld, wel garantstelling voor PEC'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.