Eén jaar in de raad: Wietse de Boer

Nieuwe raadsleden 2014

Een jaar geleden werden de acht gemeenteraadsleden van de ChristenUnie in Zwolle geïnstalleerd. Exact de helft was daarvoor al gemeenteraadslid, de andere vier kwamen als nieuwe leden in de fractie. Hoe kijken zij terug op het afgelopen jaar? Wietse de Boer, Johannes de Vries, Jolien Elshof en Jelte Bos delen hun eerste ervaringen. Vandaag: Wietse de Boer.

Waar ben je het meest trots op?

Wietse de Boer (op de foto uiterst links): “Ik ben vooral trots en blij met de positie die de ChristenUnie in Zwolle heeft.  Voor mij persoonlijk was het debat over de huishoudelijke hulp bijzonder. Ik heb daarbij een innovatieprijs gelanceerd die de wethouder mag gaan uitreiken: de gouden raamtrekker. De bedoeling is dat medewerkers en cliënten bepalen welke organisatie het meest innovatief is bij het realiseren van bezuinigingen, met behoud van de kwaliteit. Die organisatie verdient deze prijs. Overigens – en dit weten nog niet veel mensen – heeft mijn vrouw het beeldje zelf gemaakt.”

Wie inspireerde je het meest?

“Heel veel mensen en projecten inspireren mij. Zowel op Twitter als in ‘real life’. Onder meer de werkbezoeken aan de vrijwilligerscentrale en de kledingbank vond ik erg inspirerend. Ook in de raad zijn er mensen van wie ik veel opsteek. Een paar collega's vallen mij in het bijzonder op. Ik vind de bijdrages van Patrick Rijke van GroenLinks altijd op een hoog niveau. Maar ook onze eigen fractievoorzitter Gerdien Rots brengt veel kwaliteit in, zowel in haar eigen bijdragen aan debatten als in haar interrupties. Mooi om van hen en van veel andere mensen, zowel binnen als buiten de raad, te mogen leren.”

Waar leerde je het meest van?

“Misschien wel van mijn laatste debat. Dat ging over vuurwerk. Ik ben al maanden bezig geweest met de voorbereidingen, samen met een GroenLinks-collega. Het op de agenda krijgen van een onderwerp vergt veel voorbereiding. Het is ook anders dan het reageren op collegevoorstellen. Ik vind het  heel intensief maar ook erg leerzaam om zo in een onderwerp te duiken. Dan is het mooi om de burgemeester aan het eind van het debat te horen zeggen dat hij bereid is om in één of twee wijken het gesprek met wijkbewoners aan te gaan over dit onderwerp.”

Wanneer verliet je fluitend het stadhuis?

“Ik ga vaak tevreden naar huis. Meestal fiets ik samen met ons burgerraadslid Micha Baksteen. Heerlijk om na te praten. Hij zit altijd vol met ideeën en bedenkt de gekste dingen. Daar word je vanzelf vrolijk van.”

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Eén jaar in de raad: Wietse de Boer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.