Wietse de Boer verlaat de Zwolse gemeenteraad, Joost van Dieren wordt zijn opvolger

Wietse de Boer.jpg

Wietse de Boer verlaat de Zwolse gemeenteraad, Joost van Dieren wordt zijn opvolger

In de fractie van de ChristenUnie vindt een verandering plaats. Raadslid Wietse de Boer verlaat na ruim negen jaar de gemeenteraad om meer tijd te besteden aan zijn gezin, zijn nieuwe baan en het terugvinden van de balans van rust en inspanning. 

Wietse heeft zich in die jaren hard gemaakt voor communicatie door de gemeente in begrijpelijke taal, het centraal zetten van het gezin in jeugdhulp en toegankelijke armoederegelingen. Fractievoorzitter Ruben van de Belt: “Wietse stond als geen ander naast mensen in de knel. Of het ging om mensen in armoede, hulpverleningstrajecten of voor inwoners die zich niet gehoord voelen. We gaan zijn morele kompas en tomeloze inzet missen.” Met onder meer het versimpelteam laat Wietse een erfenis achter die bij zijn focus past. 

Hij wordt opgevolgd door Joost van Dieren, nu actief als burgerlid van de fractie. Joost was in 2018 campagneleider voor de ChristenUnie Zwolle en werkt in het dagelijks leven bij de ngo Tearfund Nederland. Fractievoorzitter Ruben: “Met Joost krijgen we een raadslid met een sterk rechtvaardigheidsgevoel en oog voor alles wat mensen bezighoudt. We zien zeer uit naar de bijdrage die hij gaat leveren en om samen met hem in ons team het goede voor Zwolle te zoeken”. Joost wordt 17 juli geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad.

Labels: ,