Berichten geschreven door Wietse de Boer

 1. Wietse de Boer.jpg

  Wietse de Boer verlaat de Zwolse gemeenteraad, Joost van Dieren wordt zijn opvolger

  In de fractie van de ChristenUnie vindt een verandering plaats. Raadslid Wietse de Boer verlaat na ruim negen jaar de gemeenteraad om meer tijd te besteden aan zijn gezin, zijn nieuwe baan en het terugvinden van de balans van rust en inspanning. 

  Lees meer over "Wietse de Boer verlaat de Zwolse gemeenteraad, Joost van Dieren wordt zijn opvolger"
 2. Vuurwerk-2.jpeg
  wietse.png
  Door Wietse de Boer op 28 december 2022

  ChristenUnie blij met route richting naderend vuurwerkverbod

  Ieder jaar keert het thema terug in de gemeenteraad: vuurwerk. Voor de één is dit een periode van veel overlast en gezondheidsschade en voor de ander een heerlijke traditie. Elk jaar gebeuren er ongelukken en ontstaat gezondheidsschade voor mens en dier.
  Daarom is onze fractie blij dat wij met een groot deel van de gemeenteraad een route zijn ingeslagen om daar verandering in te brengen. Concreet betekent het dat Zwollenaren bij de jaarwisseling 2025/2026 zelf geen vuurwerk meer afsteken maar dat we samen nieuwe manieren hebben ontwikkeld die veiliger en gezonder zijn. 

  Lees meer over "ChristenUnie blij met route richting naderend vuurwerkverbod"
 3. Dakloos.jpg
  wietse.png klariska.png
  Door Wietse de Boer, Klariska ten Napel op 5 december 2022

  ChristenUnie uit zorgen om schrikbarende groei van dak- en thuislozen

  Landelijk is het aantal dak- en thuislozen dat aanklopt voor hulp in een jaar met bijna 25 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Leger des Heils. De stijging onder jongeren tussen de 18 en 22 is zelfs 50 procent. Onze fractie schrikt van deze cijfers en wil weten of dit ook in Zwolle zichtbaar is. Onze fractieleden Wietse de Boer en Klariska ten Napel trekken daarom aan de bel met vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders.

  Lees meer over "ChristenUnie uit zorgen om schrikbarende groei van dak- en thuislozen"
 4. Aandacht voor mensen en jeugdzorg

  ChristenUnie wil aandacht voor mensen en kosten jeugdhulp

  De kosten voor jeugdhulp zijn de afgelopen behoorlijk gestegen. De impact van corona heeft gezorgd voor meer veel hulpvragen bij jongeren. Raadslid Wietse de Boer: “Het is triest om regelmatig verhalen te lezen over jongeren die tobben met bijvoorbeeld eetstoornissen als gevolg van de zware coronatijd.”

  Lees meer over "ChristenUnie wil aandacht voor mensen en kosten jeugdhulp"