Politici lezen voor en praten met kinderen over duurzaamheid

Wietse met klas

ChristenUnie-raadsleden, -burgerraadsleden en wethouder Filip van As hebben op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober, op verschillende Zwolse basisscholen meegedaan aan de daaraan gekoppelde voorleesactie. Ze lazen voor uit het boek ‘Mr Finney’.

Het verhaal over een eekhoorn die alle beukennootjes voor zichzelf houdt, bleek een goed middel om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid. De kinderen kwamen vanzelf te spreken over onder meer het gescheiden inzamelen van afval, het plaatsen van windmolens en de omgang met energie. ChristenUnie-wethouder Filip van As kreeg zelfs een lijstje met tips voor het duurzaamheidsbeleid in de stad mee. Ze stellen bijvoorbeeld voor om de verlichting in scholen automatisch te dimmen als er genoeg zonlicht van buiten komt.

Naast Van As deden namens de ChristenUnie nog vijf raadsleden en burgerraadsleden mee aan de voorleesactie. Burgerraadlid Janine Otten: “Het was leuk om met een geboeide groep 6 over duurzaamheid te praten. De kinderen hadden zelf veel ideeën. En op mijn vraag of er ook wel een windmolen naast de school kon komen, reageerden ze eensgezind: cool!”

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Politici lezen voor en praten met kinderen over duurzaamheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.