Fractievoorzitterswissel ChristenUnie Zwolle

Ruben van de Belt en Gerdien Rots.jpgvrijdag 07 januari 2022

Met ingang van 2022 is Ruben van de Belt de nieuwe fractievoorzitter van onze fractie. Ruben krijgt het voorzitterschap overgedragen van Gerdien Rots. Hiermee anticipeert de fractie op de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Op de kandidatenlijst vormen Ruben en Gerdien een lijsttrekkersduo. Ruben als nieuwe fractievoorzitter en Gerdien als wethouderskandidaat.

Ruben van de Belt (30) zit sinds 2018 in de Zwolse gemeenteraad. Hij werkt met hart en ziel aan een duurzame en groene toekomst. Ruben: “Ik geloof dat we de aarde in bruikleen hebben gekregen van toekomstige generaties. Als Zwolle ook in de toekomst een thuis wil zijn, dan moeten we doen wat we kunnen om klimaatverandering tegen te gaan. Door huizen, bedrijven en vervoer schoon en duurzaam te maken. Op een eerlijke manier, die de verschillen in de samenleving niet groter maakt maar juist verkleint.” Hij hoopt in zijn nieuwe rol bij te dragen aan meer inlevingsvermogen in het publieke debat. Daarover zegt hij: “Als raadslid probeer ik altijd naar alle meningen te luisteren en ga geen gesprek uit de weg. Juist in een tijd waarin verschillen uitvergroot worden is het belangrijk open te blijven staan voor de ander. Om je in te leven in de ander. Van Gerdien heb ik op dat vlak veel geleerd, en wil dat vasthouden als haar opvolger.”

Gerdien Rots (50) zit sinds 2007 in de gemeenteraad. In 2013 werd zij fractievoorzitter en lijsttrekker. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 groeide de ChristenUnie van 6 naar 8 zetels en werd de grootste partij in de Zwolse gemeenteraad. Ook bij de verkiezingen in 2018 was Gerdien lijsttrekker. De ChristenUnie bleef toen met 7 zetels de grootste partij. In de afgelopen 8 jaren was Gerdien een coalitieleider die voor verbinding en stabiliteit zorgde. Gerdien is de langstzittende coalitieleider in de recente geschiedenis van de Zwolse politiek. Gerdien: “Met ontzettend veel plezier heb ik deze bijzondere rol vervuld. Veel Zwollenaren hebben mij een inkijkje in hun leven gegeven. Buurtbewoners bij een nieuwbouwlocatie, jongeren in jeugdzorg, ouderen met thuiszorg, ondernemers met innovatieve ideeën, mensen in armoede, slachtoffers van mensenhandel en ga zo maar door. Al die informatie heb ik gebruikt voor politieke voorstellen die het leven in Zwolle nog prettiger maken.”

« Terug naar startpagina

Reacties op 'Fractievoorzitterswissel ChristenUnie Zwolle'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.