ChristenUnie Zwolle is enthousiast over toekomstige Passerelle

Passerellle.jpg

Afgelopen week vond er een debat plaats over de toekomstige passerelle. De ChristenUnie is enthousiast over deze toekomstige plek voor ontmoeting, ontspanning en verbinding. Na de verbrede reizigerstunnel, de schitterende busbrug, het nieuwe busstation, de klimaatbestendige fietsenkelder en het rustieke nieuwe stationsplein wordt de volgende stap van de verbouwing van het stationsgebied: de verblijfsvriendelijke passerelle. Gerdien Rots, woordvoerder Spoorzone: “In de komende jaren verrijst op Hanzeland een nieuw innovatiedistrict voor heel Regio Zwolle. Dit is de plek waar in de toekomst veel Zwollenaren gaan wonen, werken en leren. De passerelle zorgt voor een goede verbinding tussen dit gebied en onze prachtige historische binnenstad.”

De passerelle wordt een 10 meter brede opgetilde straat. Een soort plein op hoogte, boven het spoor. Een plek met veel groen en bankjes, met hopelijk een ijsverkoper en een kiosk, met brede uitwaaierende trappen die tevens als tribune kunnen dienen. Een nieuwe verblijfsplek waar je straks graag afspreekt en mensen ontmoet. Een plek waar je in de pauze je krant gaat zitten lezen en waar je ’s avonds naar muzikanten gaat zitten luisteren. En tegelijkertijd een doorgangsroute voor voetgangers en fietsers zijn er te gast.

Rots pleitte telkens voor extra fietsverbindingen in dit gebied. “Ik ben blij dat de trapopgangen naar de passerelle zó gemaakt worden dat je de fiets makkelijk mee naar boven en beneden kunt nemen. Je zult zien dat dat straks echt van toegevoegde waarde is.”

« Terug naar nieuws