Stevige uitspraken over eerder gemaakte afspraken

Open brief

“Ik schrik soms van de stevige uitspraken die gedaan worden over onderwerpen waar we de afgelopen jaren juist heel zorgvuldig mee zijn omgegaan.” Dat schrijft ChristenUnie-fractievoorzitter Gerdien Rots in een open brief aan de andere gemeenteraadsfracties.

Ze doelt op de afspraken die - niet voor niets - zijn gemaakt over de openstelling van winkels op zondag.

In de afgelopen raadsperiode is afgesproken om het huidige systeem van zondagsopenstelling na drie jaar te evalueren. Desondanks zetten sommige partijen tijdens de campagne stevig in op de zondagsopenstelling van de winkels. Volgens de ChristenUnie worden daarmee niet alleen de gemaakte afspraken aan de kant geschoven, maar wordt er ook voorbijgegaan aan grote groepen Zwollenaren.

In de brief vraagt Rots zich hardop af waarom de VVD geen oog meer heeft voor kleine ondernemers, waarom de PvdA lager opgeleide werknemers vergeet en waarom D66 en Swollwacht niet opkomen voor de keuzevrijheid voor de consument op lange termijn. Openstelling van winkels op zondag is voor die drie groepen Zwollenaren een slecht idee, beargumenteert Rots.

“Laten we zorgvuldig blijven opkomen voor een samenleving waarin aan álle mensen recht wordt gedaan,” schrijft ze. Een vrije zondag is volgens de ChristenUnie-fractievoorzitter niet alleen een cadeau aan mensen die daar vanuit hun geloofsovertuiging belang aan hechten, maar geeft één rustdag per week stabiliteit in de samenleving.

Rots’ partij is niet bang voor de concurrentiepositie van Zwolle. “Een goede concurrentiestrategie voor onze stad gaat niet uit van kwantiteit en ‘meer van hetzelfde’, maar van de kwaliteit die mensen er beleven. En dus moeten we investeren in het verblijfsklimaat van onze binnenstad, in bereikbaarheid en parkeergelegenheid en in een sterke, Zwolse uitstraling met een diversiteit aan lokale ondernemers.”

Download hier de brief van Gerdien Rots aan de andere gemeenteraadsfracties.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Stevige uitspraken over eerder gemaakte afspraken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.