Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst: 'Buurthelden zijn aanstekelijk'

WhatsApp Image 2024-01-20 at 12.14.11 kopie 2.jpeg
Logo CU Zwolle 2022.png
Door Team ChristenUnie Zwolle op 23 januari 2024 om 21:20

Geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst: 'Buurthelden zijn aanstekelijk'

We kijken terug op een bijzonder mooie samenkomst bij Stichting Focus. We plaatsten Zwolse buurthelden in het middelpunt tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst op donderdag 18 januari. Een deel van de dertig aangedragen Buurthelden was aanwezig en nam een ingelijste versie van het gedicht ‘Jouw Handen’ in ontvangst.

Stadsdichter Bauke Vermaas had het speciaal voor de gelegenheid geschreven en droeg het voor. Kunstenaar Jeroen van Doornik interviewde enkele buurthelden waarin duidelijk werd hoeveel waardevol werk er vrijwillig wordt verzet in onze stad.

Uiteraard hield onze fractievoorzitter Ruben van de Belt een speciale nieuwjaarstoespraak waarin hij de verbinding maakte tussen onze democratie en buurthelden. Ruben: “Democratie is meer dan het stemmen. Het begint bij mensen die met elkaar hun buurt mooier en socialer maken. Democratie kan niet zonder afval prikken, soep brengen, een buurtkamer. Democratie kan niet zonder buurthelden.”

Samen met de helden van de stad en andere bezoekers genoten we van de warme sfeer. Ook heel bijzonder was dat de buurthelden ook elkaar in ontmoeting inspireerden om nieuwe activiteiten op te zetten. Wethouder Gerdien Rots vatte het mooi samen: “Buurthelden zijn aanstekelijk.”

Labels: , ,