Zwolse Buurthelden in het zonnetje tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Buurtheld_Uitnodiging Nieuwjaarsbijeenkomst header.png
Logo CU Zwolle 2022.png
Door Team ChristenUnie Zwolle op 15 januari 2024 om 11:12

Zwolse Buurthelden in het zonnetje tijdens nieuwjaarsbijeenkomst

Donderdag 18 januari houden we een bijzondere nieuwjaarsbijeenkomst. De bijeenkomst staat namelijk in het teken van ‘buurthelden’; Zwollenaren die zich op buitengewone wijze inzetten voor de buurt. Denk aan iemand die vrijwillig de buurt een stukje mooier maakt, altijd voor een ander klaar staat of mooie initiatieven opstart. De bijeenkomst is in het pand van Stichting Focus, dat midden in Dieze een mooie plek vormt in de buurt.

Het belooft een mooie avond te worden. We proosten met elkaar op het nieuwe jaar, maar daarnaast hebben we ook een veelzijdig programma samengesteld.

Gastspreker is Jeroen van Doornik, voormalig nachtburgemeester van Zwolle. Hij spreekt over de kracht van buurtinitiatieven. Aansluitend volgt een interview met enkele Zwolse buurthelden. We brengen deze avond buurthelden samen om hen in het zonnetje te zetten. Deze bijzondere Zwollenaren willen wij, misschien wel voor het eerst, bedanken voor alles wat zij doen in de buurt.

Ook de Zwolse stadsdichter Bauke Vermaas is present. Zij brengt op geheel eigen wijze een ode aan de buurtheld. Traditioneel sluiten we het inhoudelijke deel af met de nieuwjaarstoespraak van fractievoorzitter Ruben van de Belt. De bar is daarna geopend en is er onder genot van een hapje en een drankje volop ruimte voor ontmoeting. Dit alles onder begeleiding van vrolijke klanken van een dj.

Praktische informatie kort
Datum  : 18 januari 2024
Adres   : Focus, Zerboltstraat 63 in Zwolle
Tijd      : Inloop vanaf 19.30 uur met koffie, thee en iets lekkers. Het programma start om 20.00 uur

Labels: ,