ChristenUnie houdt weer een CU Ondernemerssaloon na coronastop

WhatsApp Image 2023-01-09 at 12.29.44.jpeg
jolien.png
Door Jolien Elshof-Rook op 2 januari 2023 om 12:14

ChristenUnie houdt weer een CU Ondernemerssaloon na coronastop


Onze fractie hield na lange tijd weer een CU Ondernemerssaloon. Als fractie waren we 2 december te gast bij Connect Logopedie aan de Burgemeester van Roijensingel. “Het is drie jaar geleden dat we voor het laatst zo bij elkaar zaten met ondernemers uit onze achterban”, sprak fractielid Jolien Elshof blij uit in haar openingswoord. De fractie houdt deze Saloons om een bepaald thema te bespreken samen met ondernemers die dat betrof.

Jolien startte deze heropening van de Ondernemerssaloon met een terugblik op alle ondernemersactiviteiten die ChristenUnie Zwolle ondernam afgelopen jaren. Aan de hand van een presentatie liet zij zien welke Zwolse bedrijven zoal waren bezocht en wat de contacten politiek hebben opgeleverd. Net als de samenkomsten moest onze fractie ook deze CU Ondernemerstour staken als gevolg van de coronabeperkingen. Jolien: “Maar ook dat willen we nieuw leven inblazen.”

Belangrijk agendapunt was dit keer ook de toekomst van een eigen ChristenUnie Ondernemersclub. Tijdens de laatste verkiezingscampagne waren ondernemers uit de achterban al gepolst of daar belangstelling voor was. Daar kwamen toen veel positieve reacties op. Jolien: “Het mag een plek zijn waar ondernemers hun ei kwijt kunnen bij de politiek, en ons helpen richting te geven in onze keuzes en standpunten. Tegelijk wil ik dat er een wisselwerking komt vanuit de fractie en ondernemend Zwolle.” De aanwezige ondernemers gaven deze vrijdagmiddag aan dat zij graag duidelijke communicatie willen met raadsleden, en dat zij gevoeld worden. Daarnaast wil ChristenUnie Zwolle met een businessclub ook een netwerkgelegenheid bieden aan politiek gelijkgestemde ondernemers door samenkomsten of een jaarlijks lokaal congres te beleggen. Wordt vervolgd.

Fractievoorzitter Ruben van de Belt, die sinds kort ook de portefeuille economie heeft overgenomen van Jolien, gaf tussendoor een toelichting bij het boek ‘Er is leven na de groei’.  Ruben is een van de auteurs van het boek en startte na zijn introductie ook het gesprek met de aanwezigen. Dat leverde een mooi gesprek op over kwalitatief en duurzaam ondernemen.

In het voorjaar van 2023 wil onze fractie een volgende CU Ondernemerssaloon inplannen.

Labels: , , ,