ChristenUnie: Oog voor elke Zwollenaar

De poort van Zwolle

“Dat het goed gaat met Zwolle is iets om ontzettend dankbaar voor te zijn. De stad is best goed door de crisisjaren gekomen. De ChristenUnie wil dat het perspectief voor alle Zwollenaren verbetert. Ook voor die Zwollenaren met wie het op dit moment of al langer niet goed gaat. De ChristenUnie heeft altijd oog voor hen, jong en oud,” aldus fractievoorzitter Gerdien Rots bij de begrotingsbehandeling.

De ChristenUnie vroeg specifieke aandacht voor mensen die uit zichzelf minder in het oog springen. “Zo willen we dat er meer aandacht komt voor slachtoffers van mensenhandel. We weten dat ze er zijn, ook in Zwolle. Maar pas als wíj onze ogen voor hen openen, kunnen we hun perspectief verbeteren.” aldus Rots. De motie die de fractie hiervoor indiende werd met algemene stemmen aangenomen.

In Zwolle zitten best veel getalenteerde leerlingen thuis omdat ze geen passend onderwijs voor hoogbegaafden kunnen vinden. “Dat vinden we onwenselijk. Via een motie hebben we het college opgeroepen om met ouders en scholen om tafel te gaan en te zorgen dat deze leerlingen weer goed onderwijs in Zwolle krijgen.”

Rots memoreerde in haar bijdrage een aantal resultaten uit de afgelopen raadsperiode: meer maatwerk in de zorg, extra schoolmaatschappelijk werk om indien nodig jongeren al vroeg te ondersteunen, jeugd- en gezinswerkers bij huisartsen om de doorverwijzing te verbeteren, enorm veel zonnepanelen, nieuwe bedrijven, nieuwe winkels, een busbrug die sinds kort in aanbouw is, de bioscoop en parkeergarage Katwolderplein, de eerste bewoners op het Kraanbolwerk, de nieuwe look van de Melkmarkt, het prachtige nieuw ingerichte Gasthuisplein, heel veel nieuwe woningen bv in de Kamperpoort en op het Weezenlanden-terrein. Door de financiele crisis waren het niet altijd gemakkelijke jaren. Toch is de ChristenUnie blij dat de gemeente is blijven investeren in een barmhartig armoedebeleid.

In 2018 is er meer ruimte voor investeringen. “De ChristenUnie is er blij mee dat het college veel geld uittrekt voor het aanpakken van de wachtlijsten in de jeugdzorg. Ook vinden we het goed dat er wordt geïnvesteerd in het veiliger maken van diverse verkeerssituaties, de aantrekkelijkheid van de wijkwinkelcentra en de aanloopstraten naar de binnenstad, in Veilig Thuis, circulaire economie, Architectuur Biënnale en in (gehandicapten)sport,” laat Rots weten. Voor sport stond nog een bezuinigingsopgave, maar Rots vertelt dat die niet meer hoeft te worden uitgevoerd: “Nu het beter gaat met de economie en de stad, willen we niet dat sporters nog een tariefsverhoging krijgen.”

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie: Oog voor elke Zwollenaar'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.