'Stappen nemen tegen vuurwerkschade'

Vuurwerk

De schade aan de speeltoestellen die de buurt Schellerdriehoek (Zwolle-Zuid) door vuurwerkvandalisme tijdens de afgelopen jaarwisseling opliep, bedraagt €5.000. De totale schade voor heel Zwolle bedraagt per jaarwisseling gemiddeld €20.000. Dat blijkt uit de beantwoording van schriftelijke vragen van ChristenUnie-raadslid Michiel van Willigen.

Volgens Van Willigen, sinds kort zelf bewoner van de wijk, is de schade in de Schellerdriehoek een flinke domper voor de buurt. Die is namelijk zelf eigenaar van de speeltoestellen en draait daarom ook zelf voor de kosten op.

Van Willigen: "De buurt heeft deze speeltoestellen zelf bij elkaar gespaard. Dan is dit heel zuur. Dus vroeg ik het college naar een overzicht van schades, of de daders kunnen worden gepakt, en hoe dit als buurt met gemeente te voorkomen."

Gemiddeld blijkt er iedere jaarwisseling voor ongeveer €20.000 te worden gesloopt aan gemeentelijk eigendom, het particulier bezit niet meegenomen. Dit jaar kende een grote uitschieter in verband met brand bij de tafeltennisvereniging Dieze.

Volgens Van Willigen levert het incident in de Schellerdriehoek één schrale troost op: "Dit maakt de verbinding tussen buren alleen maar sterker. We leren dat we als buurt samen op moeten blijven letten. Dat geldt natuurlijk ook voor andere buurten. We kunnen niet alles alleen van de politie verwachten. Vorig jaar kon onze wijkvereniging vandalen in de kraag vatten en hen werktaken in het park geven."

De ChristenUnie denkt nog na over vervolgstappen na de beantwoording van de vragen. Wethouder Ed Anker kwam al met een idee: "Hang rond oud en nieuw prijskaartjes aan de sloopgevoelige speeltoestellen of het meubilair. Wie weet dringt het dan tot de daders door waar ze eigenlijk mee bezig zijn."

« Terug naar nieuws

Reacties op ''Stappen nemen tegen vuurwerkschade''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.