ChristenUnie maakt zich hard voor "Hart voor Zwolle"

15895900_348947252144886_4479533382094445221_o.png

“De jongere die elke week een eenzame oudere opzoekt en de student die een alleenstaande moeder helpt met de wekelijkse boodschappen,” volgens Wietse de Boer zijn dat prachtige voorbeelden van het belangrijke werk van Hart voor Zwolle. “Door jongeren te koppelen aan een hulpvrager, levert Hart voor Zwolle een mooie bijdrage aan het omzien naar elkaar. Dat wil de ChristenUnie stimuleren.”

Toch waren er mondelinge vragen in de gemeenteraad nodig om ervoor te zorgen dat Hart voor Zwolle deze bijdrage kan blijven leveren. Wietse de Boer: “Uit berichten in de media bleek dat Hart voor Zwolle moet krimpen vanwege teruglopende inkomsten. Daardoor dreigen er minder hulpvragen te kunnen worden begeleid.” De ChristenUnie is daar verontrust over omdat Hart voor Zwolle zo’n mooie bijdrage levert aan het omzien naar elkaar. Landelijk krijgt de organisatie ook erkenning voor hun onderscheidende manier van werken.

Wietse de Boer: “Zwolle heeft deze manier van werken keihard nodig bij de verandering in het sociaal domein, waarbij hulpvragen waar mogelijk in het gewone samenleven worden opgelost, ondersteund door organisaties zoals Hart voor Zwolle.”

De ChristenUnie wil dat Hart voor Zwolle die belangrijke bijdrage kan blijven leveren en is dan ook blij met de toezegging van de wethouder om Hart voor Zwolle te helpen.

« Terug naar nieuws