ChristenUnie blij met plan van 'het verhaal van Zwolle'

Zwolle stad

"De ChristenUnie is blij met het plan van Allemaal Zwolle, de nieuwe organisatie die met veel partijen het cultuurhistorische verhaal van Zwolle beter onder de aandacht gaat brengen" aldus ChristenUnie raadslid Micha Baksteen. Maandagavond 30 oktober heeft de gemeenteraad na een bewogen periode definitief besloten om het Stedelijk Museum Zwolle (SMZ) op te laten gaan in een nieuw op te richten stichting: Allemaal Zwolle, onderdeel van het HCO. Raadslid Baksteen geeft aan dat plan van Allemaal Zwolle recht doet aan de opdracht van de raad: het beter zichtbaar maken en delen van het ‘verhaal van Zwolle’.

"Zwolle heeft een rijke en brede cultuurhistorie, dat is wat de stad uniek maakt en wat veel meer en beter willen delen met onze eigen inwoners en met alle bezoekers. Gelukkig blijven de huidige panden van SMZ beschikbaar voor de culturele functie. De gemeente neemt deze over voor 1,3 miljoen om zo budget te creëren om een aantal medewerkers die niet mee zullen gaan naar stichting Allemaal Zwolle (10fte) een goed sociaal plan te bieden. Helaas vindt het bestuur van het SMZ dit bedrag onvoldoende. Het risico dat medewerkers straks geen enkele regeling mee kunnen krijgen groeit met de dag en is niet conform de wens van de gemeenteraad" aldus Baksteen. Helemaal na de impact van de brand in het SMZ hoopt de ChristenUnie (en roept wederom op) dat het SMZ-bestuur zo snel mogelijk duidelijkheid geeft richting haar medewerkers. 

Voor de toekomst wensen wij Allemaal Zwolle en alle betrokken partners heel veel sterkte succes, bij het realiseren van de ambitie om Het Verhaal Van Zwolle zo zichtbaar mogelijk te maken.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie blij met plan van 'het verhaal van Zwolle''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.