Proefvluchten boven Stadshagen dankzij ChristenUnie

proefvluchten

Zwollenaren kan het niet ontgaan zijn: vanaf 2019 komen er vliegtuigen laag over Stadshagen als Lelystad Airport open gaat. Ook de Zwolse Christenunie is bezorgd over de ontwikkelingen in onze regio en vroeg daar in de gemeenteraad al vaker aandacht voor. Vliegtuigen vliegen op 1800 meter hoogte over Stadshagen en met oostenwind zelfs op 900 meter omdat er dan kruisend verkeer is.

Raadslid Jolien Elshof: ‘Simulaties zoals we ook op de gehouden informatieavonden te horen kregen komen vaak niet realistisch over op de bewoners. De Zwolse ChristenUnie heeft daarom meerdere malen aangedrongen op het uitvoeren van proefvluchten. Dat is nu gelukt! Door een goede samenwerking met onze Tweede Kamerfractie en de regio’.

Eppo Bruins Tweede Kamerlid van de ChristenUnie vroeg afgelopen woensdag 4 oktober onder andere speciale aandacht voor onze wijk Stadshagen. Hij diende hierover een motie in die mede ingediend werd door de beoogde coalitiepartijen. Hierin wordt de regering verzocht:

‘in de nadere uitwerking en detaillering van de routes van en naar Lelystad, zowel voor als na herinrichting van het luchtruim, speciale aandacht te besteden aan het voorkómen van kruisend vliegverkeer en daarmee aan het verminderen van overlast door laagvliegroutes’

Aanstaande dinsdag besluit de Tweede Kamer hierover. De staatssecretaris heeft hierover echter al een toezegging gedaan. Zij zal er bij de luchtverkeersleiding Nederland op aan dringen om kruisende vliegtuigen boven Zwolle zoveel mogelijk te voorkomen. Samen met andere partijen zijn er acht moties ingediend om de overlast zoveel mogelijk te beperken en bewoners te betrekken bij de verdere besluitvorming.

Dat is ook de lijn van het Zwols college bij monde van onze wethouder Michiel van Willigen. Daarbij trekt hij samen op met gemeenten in de regio vanwege het gezamenlijk belang. Zij koersen daarbij op: hoger vliegen, het vervroegen van de herindeling van het luchtruim en het doen van proefvluchten. Hierover werd een gezamenlijke brief naar de Staatssecretaris en de vaste Kamercommissie verzonden en heeft tot zichtbaar resultaat geleid!

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Proefvluchten boven Stadshagen dankzij ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.