Zwolse kinderen lopen warm voor een groene wereld

Ichtus

"Kom maar door met die energietransitie". Dat is de boodschap die de kinderen van groep 8 van basisschool de Ichthus hebben voor het volgende kabinet. Om dat duidelijk te maken gingen ze alle 60 naar Den Haag om middenin de Tweede Kamer hun duurzame droomhuis op te bouwen en vragen te stellen aan Eppo Bruins, Kamerlid voor de ChristenUnie. Ook ging er een stapel tekeningen mee waarop te zien is hoe die groene wereld eruit zou moeten zien.

“Het is echt fantastisch om het enthousiasme te zien bij deze kinderen”, zegt Michiel van Willigen, raadslid voor de ChristenUnie in Zwolle. “Het gaat namelijk om hun wereld, over hun toekomst. Daarom is er een energietransitie binnen één generatie nodig”. Volgens Van Willigen én de kinderen is het de hoogste tijd. Ze willen zien dat duurzaamheid een ontzettend belangrijk thema wordt bij de verkiezingen en op de agenda van het volgende kabinet. Want de tijd om rustig aan te doen hebben we niet meer.

Tweede Kamerlid Eppo Bruins vindt het heel bijzonder dat basisschool de Ichthus zo betrokken is bij het milieu en duurzaamheid. “Een echte bijzondere school. Omdat het een school is op christelijke grondslag, maar ook omdat de school zich zo inzet om de kinderen iets bij te brengen over duurzaamheid. Dat vind ik heel mooi”. Om dat te onderstrepen had Bruins een oorkonde voor school en beloofde er alles aan te doen om de vaart erin te houden. Want voor hem het gaat om de toekomst van onze kinderen.

 

 

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Zwolse kinderen lopen warm voor een groene wereld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.