Samen investeren in de jeugd  

Zicht_op_Zwolle_Centrum

“Onderwijs en gemeente hebben elkaar gevonden in de gezamenlijke zorg voor de kinderen en jongeren die hen zijn toevertrouwd" aldus ChristenUnie raadslid Job. Deze gezamenlijke zorg staat beschreven in de 'Ontwikkelagenda Jeugdzorg en Passend onderwijs'.

Zowel onderwijs als gemeente hebben de zorg voor dezelfde kinderen en jongeren. Voor de gemeente is dat jeugdhulp en voor het onderwijs is dit Passend Onderwijs. Looijenga: "Wat zou het mooi zijn wanneer deze twee elkaar zouden versterken. Eigenlijk is iedereen het hier wel over eens. De vraag is echter: HOE moet dat dan?"

De ontwikkelagenda is het resultaat van een gezamenlijke investering.
Er wordt kleinschalig begonnen om zorg te leveren op de plek waar de jongere is, namelijk in de school. Vanwege de kleinschaligheid zijn eventuele aanpassingen snel door te voeren. Daarbij kan, bij gebleken succes, dit op meer scholen worden uitgebreid.

De ChristenUnie is blij met deze ontwikkeling maar beschouwt dit tegelijkertijd als een eerste stap. Bovendien heeft de ChristenUnie als extra doelstelling meegegeven dat ook de leerkrachten hierdoor zouden moeten worden ontlast. Looijenga: "een klas waar een leerling alle aandacht opeist vraagt extra ondersteuning wat uiteindelijk dienstbaar is aan de hele klas".

Een andere, net zo belangrijke doelstelling, is het verminderen van de zorgdruk bij ouders en opvoeders door vernieuwende samenwerkingen aan te gaan.

De ChristenUnie is blij met deze ontwikkelagenda: een goede start is het halve werk.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Samen investeren in de jeugd  '

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.