Debatavond bijzonder onderwijs 22 februari

Statenzaal Zwolle 2

Nederland viert 100 jaar bijzonder onderwijs. Een mooi moment om bij stil te staan én om vooruit te blikken. De ChristenUnie organiseert daarom een debatavond op woensdag 22 februari in de oude statenzaal te Zwolle (Diezerstraat 80). We starten om 20:00 uur.

Ondanks de eerbiedwaardige ‘leeftijd’ van 100 jaar is het bijzonder onderwijs nog steeds een actueel onderwerp. Job Looijenga, woordvoerder onderwijs voor de ChristenUnie Zwolle: “Er is in de samenleving de afgelopen 100 zoveel verandert dat het begrip ‘richting’ niet meer recht doet aan de ontzuilde samenleving.”

Verder pleit de ChristenUnie ervoor om scholen terug te geven aan de ouders, aan de leraren, aan de samenleving. Daarom wil de ChristenUnie ál het onderwijs 'bijzonder' maken. Het openbaar onderwijs kan in de huidige vorm worden afgeschaft als openbare scholen onder zeggenschap van de ouders komen te vallen. Ouders zijn prima in staat om keuzes te maken over onderwijsvisie en identiteit. De betrokkenheid van ouders bij een school maakt een school alleen maar sterker. Een school en de ouders en leerlingen die bij die school horen zijn een gemeenschap die je als overheid zoveel mogelijk vrijheid moet geven.

Bijzonder onderwijs is het meer dan waard om met elkaar het gesprek aan te gaan. De oude statenzaal is hier bij uitstek geschikt voor. Daarom nodigen we iedereen uit om zijn mening te laten horen. Jan Westert houdt een korte inleiding om stil te staan bij 100 jaar bijzonder onderwijs én nu verder. Westert is onderwijsdeskundige, fractievoorzitter ChristenUnie Overijssel en medeauteur van de ChristenUnie-publicatie “School van de burger”.

Aanmelden hoeft niet maar wordt wel op prijs gesteld: info@christenuniezwolle.nl

Foto: Joep de Graaff

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Debatavond bijzonder onderwijs 22 februari'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.