ChristenUnie en GroenLinks overhandigen EnergieArmoedeplan aan kamerleden

DSC09129-2.jpgzaterdag 12 maart 2022 12:33

Duo-lijsttrekker Ruben van de Belt reikte vrijdagmiddag het EnergieArmoedeplan uit aan ons Tweede Kamerlid Don Ceder. Zaterdag overhandigde Anja Roelfs, lijsttrekker GroenLinks Zwolle dit plan aan GroenLinks-Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Het plan is het resultaat van een samenwerking van de Zwolse fracties van GroenLinks en de ChristenUnie. In Zwolle leven 3507 huishoudens in energiearmoede. Dat betekent dat steeds meer Zwollenaren hun energierekening niet of nauwelijks kunnen betalen. GroenLinks en de ChristenUnie, vinden het onacceptabel dat mensen door hun energierekening in de knel komen. Daarom komen zij met 10 actiepunten om energiearmoede in de stad te bestrijden.

Ruben van de Belt: “De stijgende prijzen, vooral van het gas wordt een steeds groter probleem, ook in Zwolle. Meer dan 3500 huishoudens leven nu in al in energiearmoede. Veel daarvan wonen in energieverslindende woningen. Deze woningen zijn het eerste aan de beurt om in samenwerking met woningbouwcorporaties beter te worden geïsoleerd.”

Anja Roelfs: “Het is onacceptabel dat mensen door hun energierekening in de problemen komen. Daarom moeten we nu maatregelen treffen om hen te helpen, zoals een isolatie-gift en een voucherregeling in de bijzondere bijstand, zodat kwetsbare huishoudens energieslurpende apparaten kunnen vervangen voor zuiniger apparaten.”
 
Een kleine greep uit de 10 actiepunten: we geven voorrang aan huishoudens met energiearmoede in afspraken over isolerende maatregelen met woningbouwcoöperaties; Zwollenaren met een laag inkomen helpen we met een isolatie-gift; we nemen in de bijzondere bijstand een voucher-regeling op om energieslurpende apparaten te kunnen vervangen en we gaan huurders van particuliere verhuurders helpen om hun verhuurder af te dwingen om isolatiemaatregelen te nemen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
EnergieArmoedeplan A5 Interactieve versie.pdf384,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug naar nieuws