ChristenUnie blij met woningbouw Zwartewaterallee

Schermafbeelding 2020-11-02 om 12.40.39.pngdonderdag 05 november 2020 12:13

De nieuwe plannen voor woningbouw aan de Zwartewaterallee vallen in de smaak bij de ChristenUnie. Na plannen voor woningbouw bij de IJsselhallen ligt er nu een eerste plan voor woningen aan de verkeersring in Zwolle. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van veel Zwollenaren en mensen van buiten Zwolle, die op zoek zijn naar een woning in Zwolle.

Wethouder Ed Anker (Wonen) stelde in een ambitieus plan voor om in het gebied rondom de Zwartewaterallee 1.300 betaalbare woningen te realiseren in een stadszone waar nu nog de verkeersring en de A28 dominant zijn. Door de plannen worden Holtenbroek en de AAlanden beter verbonden worden met de rest van de stad.

Op dit moment ervaren inwoners van Zwolle de Zwartewaterallee vooral als een obstakel die Holtenbroek en Aa-landen op afstand zet van de rest van de stad.

Herinnering

Reinier Mulder: “Jarenlang trotseerde ik in mijn tienerjaren op de fiets vanuit Holtenbroek de Zwartewaterallee, wanneer ik op weg was naar de stad.  Voor mijn gevoel had ik altijd tegenwind en regen als ik bij de Monteverdiflat eeuwig moest wachten tot het verkeerslicht weer op groen sprong. De Zwartewaterallee was voor mij de grote barrière tussen mijn woonwijk en de rest van de stad. “

In de plannen van het College voor dit gebied komt er een andere ‘stempel’ op dit gebied, het wordt prachtig omschreven als: niet alleen gericht op het ‘gaan’, maar ook op het ‘zijn’.

Goede mix

Door de plannen voor de Zwartewaterallee en het versterken van de groene gebieden komt er meer verbinding tussen de stad en de wijken Aa-landen en Holtenbroek waardoor het hele gebied nog krachtiger wordt als prettig leef-, woon- en recreatiegebied.

Door het college is voorgesteld om vooral goedkope en middel dure woningen en appartementen te bouwen zodat veel starters en ouderen een betaalbare woning kunnen vinden.

De ChristenUnie is blij dat de gemeente Zwolle goed samenwerkt met alle partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Zwartewaterzone, de ‘Zwolse aanpak’ werkt want mede hierdoor kan in 2022 de eerste schop al in de grond om te starten met de realisatie van dit ambitieuze plan.

 

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie blij met woningbouw Zwartewaterallee'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.