Reinier Mulder

Reinier Mulder

Portefeuilles: Kunst, cultuur en subsidiebeleid, Senioren, Volkshuisvesting en stadsontwikkeling en Katwolderplein.

Reinier werkt als gastdocent Rechtstaat en Parlementaire democratie bij ProDemos en is sinds 1995 raadslid voor de ChristenUnie. Hij woont met zijn vrouw en hun drie kinderen in Zwolle-Zuid.

reinier@christenuniezwolle.nl 038 - 460 11 31
 @ReinierMulder1
 reinier.mulder.7
 Reinier Mulder

Reinier, wat is je mooiste belevenis in Zwolle?
De geboorte van mijn 3 pubers in Zwolle-Zuid in de ‘weilanden’ waar mijn opa zijn boerderij had staan en waar mijn vader zijn jeugd heeft doorgebracht.

Waar in Zwolle-Zwolle woon je?
Ik woon in de Gerenlanden, een van de fijne woonbuurten van Zwolle-Zuid. Een wijk die gezegend is met bijzondere scholen, uiteenlopende winkels en zorgvoorzieningen. En je bent zo de stad uit om te genieten van de prachtige uiterwaarden van de IJssel en het bos bij Zandhove.

Als jij een wereldprobleem zou mogen oplossen, wat zou je aanpakken?
Ik zou voor ieder kind en iedere jongere een dak boven hun hoofd willen vinden. De afgelopen jaren, tijdens de crisis, heb ik menig gezin “onder de arm” genomen om een huis te vinden in Zwolle. In die tijd was er weinig te vinden en moest men in de regio onderdak vinden. Hoewel de crisis voorbij is en er weer 600 woningen per jaar worden gebouwd, blijft ook in Zwolle de nood onverminderd hoog. Ik wil graag dat iedere Zwolse jongere en starter een plek in onze stad vindt.

Welk boek zou je mensen aanraden en waarom?
‘Zwollerkerspel’ van Wim Coster. Een prachtig boek dat beschrijft hoe 50 jaar geleden de gemeente Zwollerkerspel ophield te bestaan en samengevoegd werd met de gemeente Zwolle. Het geeft een gezicht aan het leven van mijn overgrootvader, opa en vader die inwoners waren van Zwollerkerspel. Het boek beschrijft het leven rondom Zwolle op een prachtige manier.

Krijg je wel eens spontaan een toffe reactie op je raadswerk?
Tijdens een bezoekje aan Brownies & Downies werd ik door een andere bezoekster hartelijk bedankt voor onze en mijn inzet om voor haar gezin de juiste zorg te krijgen. Echt fijn!

Wat is je meest eigenaardige gewoonte?
Ik heb wiebelbenen. Ik kan haast niet stilzitten en wil altijd weer aan de gang. Vooral thuis rustig op de bank zitten vind ik lastig en dan duik ik snel de tuin in om te wroeten in de grond, of ga ik naar de zolder voor een uitzoekklusje. Eigenlijk ben ik altijd bezig.