ChristenUnie Zwolle blij met mogelijke vestiging van TU Kampen

16640729_1239160579524504_338446765782527823_n.pngvrijdag 29 mei 2020 10:00

Een universiteit in Zwolle… niet eerder is die kans zó dichtbij als nu. Want de Theologische Universiteit Kampen is serieus met de gemeente in gesprek over vestiging in Zwolle. Wat de fracties van ChristenUnie en CDA betreft gaat Zwolle daar echt werk van maken.

Fractievoorzitter Gerdien Rots: “Al in juni 2016 diende de ChristenUnie een motie in die het college opriep om in gesprek te gaan met de Theologische Universiteit Kampen. Het zou een aanwinst voor Zwolle zijn als het ons echt gaat lukken om Zwolle op deze manier tot universiteitsstad te ontwikkelen, met een verbinding naar TU Twente. Dat zou het onderwijsklimaat in Zwolle een academische dimensie geven en bijdragen aan de sprong in stedelijkheid van onze stad.”

In een tijd waarin we als stad groeien, is de komst van een universiteit een kans voor Zwolle. Een universiteit geeft een nieuwe dimensie aan de stad op het gebied van onderwijs. De Theologische Universiteit Kampen is op zoek naar een nieuwe plek en kijkt daarbij serieus naar Zwolle.

ChristenUnie en CDA vragen het college om proactief mee te denken bij het vinden van een geschikte vestigingslocatie voor de TU Kampen in Zwolle. Daarbij heeft de TU Kampen aangegeven dat zij kansen zien om in Zwolle een samenwerking aan te gaan met de TU Twente op het gebied van Bestuurskunde, Sociale Wetenschappen, Theologie en Filosofie. Ook kan de TU Kampen aansluiting vinden bij Hogeschool Viaa en Windesheim voor bijvoorbeeld de opleidingen Pastoraal Werk.

Rots: “Wij denken dat zo’n academische kennisinstelling een interessante partner kan zijn voor de brede Regio Zwolle, waarin veel MKB-bedrijven zijn gevestigd en waarin de creatieve maakindustrie een belangrijke factor is.”

 

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie Zwolle blij met mogelijke vestiging van TU Kampen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.