ChristenUnie blij met duurzame gebiedsovereenkomst Tolhuislanden

Ruben van de Belt debat energiestransitie februari 2019.jpgzaterdag 02 mei 2020 19:00

De ChristenUnie is blij met de gebiedsovereenkomst duurzame energie van de inwoners van Tolhuislanden met de gemeente Zwolle. Met deze gebiedsovereenkomst krijgen inwoners de komende tijd het alleenrecht om plannen uit te werken om duurzame energie op te gaan wekken. Raadslid Ruben van de Belt is daar erg blij mee: “De mensen in Tolhuislanden hebben de laatste twee jaar mooie stappen gezet en een gezamenlijk bod voor duurzame energie bij de gemeente neergelegd. Het is echt hun project, ontzettend knap hoe dat opgepakt wordt. Met deze gebiedsovereenkomst beschermen we ze tegen partijen van buiten die alleen maar snel geld willen verdienen.”

Inmiddels is er door inwoners al een eigen energiecoöperatie opgericht en ligt er een gedegen plan voor het vervolg. “Toen Michiel van Willigen, destijds nog wethouder energietransitie, naar dat gebied toeging was de sfeer aanmerkelijk anders. Maar dat bezoek bleek echt het begin van de ommekeer,” laat Ruben van de Belt weten. “Zulke projecten hebben tijd en vertrouwen nodig, en dan zijn er echt mooie resultaten mogelijk. Dat laat Tolhuislanden op prachtige wijze zien.”

Het alleenrecht om te ontwikkelen geldt voor een jaar en kan verlengd worden. In de gebiedsovereenkomst worden meer afspraken gemaakt, onder andere over de mogelijkheid om financieel te participeren voor inwoners van Zwolle en het behoud van natuur in het gebied.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie blij met duurzame gebiedsovereenkomst Tolhuislanden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.