ChristenUnie Zwolle blij dat maatwerk in zorg mogelijk blijft

csm_Hellendoorn tevreden_77fb5c1a1a.jpg

De ChristenUnie is blij met de aangepaste verordening WMO 2020, die tijdens de eerste online vergadering van de Zwolse raad, op 20 april, is vastgesteld. Deze verordening regelt welke zorg inwoners via de gemeente krijgen. Maar ook die zorg die mensen zelf  organiseren met een persoonsgebonden budget (PGB). 

De ChristenUnie heeft een motie ingediend die aan het college vraagt om de verordening WMO zo toe te passen dat maatwerk mogelijk blijft. Zodat van algemene regels kan worden afgeweken als de situatie dat vereist. Wethouder Klaas Sloots heeft in reactie op de motie aangegeven dat hij kan verzekeren dat noodzakelijke uitzonderingen op de WMO-regels mogelijk blijven en dat dat ook onder de aandacht wordt gebracht van het Sociaal wijkteam Zwolle. Zo blijft het mogelijk dat binnen een gezin met complexe problemen één van de ouders zowel het budget (de PGB) als de uitvoering van de zorg regelt. "Zwolle laat daarmee zien dat niet de regels maar de mens centraal moet staan in de zorg. Juist in deze tijd is dat erg belangrijk", aldus raadslid Jacob Raap.

Door de ruimhartige toezegging van wethouder Sloots was het niet meer nodig om de motie in stemming te brengen en is de motie ingetrokken.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie Zwolle blij dat maatwerk in zorg mogelijk blijft'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.