Ook opvang voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

annie-spratt-ORDz1m1-q0I-unsplash.jpg

De scholen zijn dicht. Nu al twee weken en wellicht duurt het ook nog een tijd. Voor alle kinderen en ouders heeft dat een enorme impact. Je moet je ritme oppakken, op een andere manier (thuis) werken, je kinderen helpen met huiswerk en wennen aan het de hele dag bij elkaar zijn. Vaak lukt het de kinderen, ouders en leraren om het onderwijs op afstand te organiseren en tegelijk thuis de boel op orde te houden maar dit is niet voor alle gezinnen weggelegd. Soms lukt het niet om de rust te bewaren als je ineens allemaal thuis blijft.

Sommige kinderen of ouders hebben overdag een dagbesteding nodig, hebben begeleiding nodig of hebben extra ondersteuning nodig op school. Deze gezinnen kunnen niet zomaar thuisonderwijs geven en daar leidt het thuisblijven tot ondraaglijke of zelfs onveilige situaties. Ook kinderen uit deze gezinnen kunnen nu opvang krijgen. Daarmee worden niet alleen aan kinderen van ouders met vitale beroepen opvang geboden maar breidt de gemeente Zwolle de regeling uit. We daar heel blij mee want we moeten voorkomen dat er onveilige situaties ontstaan in gezinnen.

Mocht je meer willen weten, zie https://www.zwolle.nl/actueel/nieuws-over-coronavirus/opvang-op-school-voor-kinderen-in-kwetsbare-thuissituatie



« Terug naar nieuws

Reacties op 'Ook opvang voor kinderen uit kwetsbare gezinnen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.