ChristenUnie wil meer Sociale Ondernemingen

2019 Jolien Sociale Ondernemingen.jpegvrijdag 03 januari 2020 20:26

De ChristenUnie wil meer Sociale Ondernemingen, omdat zij een maatschappelijk doel voorop stellen en impact willen maken. Raadslid Jolien Elshof heeft daarom een initiatiefnota geschreven en deze aangeboden aan de Zwolse gemeenteraad. Sociale Ondernemingen zijn geen gesubsidieerde bedrijven, maar hebben een ander verdienmodel. Jolien: ‘Ik ben erg blij dat in het reguliere bedrijfsleven steeds vaker sprake is van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen als geïntegreerd onderdeel van de bedrijfsvoering. Daar wordt ook veel moois tot stand gebracht’.

Een Sociale Onderneming is echter wat anders! Zij stelt zich primair als doel impact te genereren als antwoord op de actuele maatschappelijke uitdagingen in de zorg, op gebied van gezondheid, voedsel, circulaire economie, arbeidsparticipatie en eenzaamheid (Sustainable Development Goals). Waar in de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw het Angelsaksische denken (aandeelhouderswaarde) de overhand kreeg, ziet de huidige generatie de gevolgen van de uitputting van de aarde en wil daar wat aan doen. In het westen zijn de Sociale Ondernemingen booming. Ook in Zwolle zijn er veel uitdagingen waar Sociale Ondernemingen in kunnen voorzien. De stad Zwolle met haar ondernemersgeest van de Hanze en de toewijding vanuit de Moderne Devotie, leent zich daar uitstekend voor!

De gemeenteraad was positief over het voorstel. Op 13 januari 2020 houdt de gemeenteraad een informatieronde met Social Enterprise NL en diverse Sociaal Ondernemers. Daarna zal de raad beslissen of de door de ChristenUnie voorgestelde intensivering van het beleid doorgang zal hebben.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie wil meer Sociale Ondernemingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.