Prachtige busbrug in Zwolle geopend met busbrugfestival.

20190209 Schuttebusbrug Zwolle.jpeg

Lang heeft Zwolle ernaar uit gezien: de opening van de busbrug. Vorig jaar zomer kwamen vele mensen kijken hoe het brugdeel beetje bij beetje over het spoor gereden werd. En op 9 februari konden duizenden Zwollenaren dan eindelijk de officiële opening meemaken. Daarmee breekt een nieuwe fase aan in de ontwikkeling van de Spoorzone.

Voor de stad is dit echt een prachtige stap,” vertelt Gerdien Rots, die voor de ChristenUnie Zwolle het woord voert over de Spoorzone. “Steeds meer wordt het stationsgebied echt een prachtig entree van Zwolle. De busbrug maakt het mogelijk het busstation naar de andere kant te verplaatsen. Door de ruimte die daardoor ontstaat kunnen we de centrumzijde echt mooi verbinden met de binnenstad.”

De ChristenUnie is bijzonder trots op de voortrekkersrol die haar wethouder Ed Anker heeft gespeeld. Daarbij ontving hij ook voortdurend steun van Bert Boerman, gedeputeerde namens de ChristenUnie Overijssel.

Ook Ruben van de Belt, woordvoerder mobiliteit en verkeer, is blij met de busbrug: "Hierdoor wordt het voor de vele duizenden fietsers die naar de trein gaan een stuk veiliger. De bussen en fietsers kruizen elkaar niet langer, waardoor er minder kans is op ongelukken." Dit zal nog meer gelden als de fietskelder, waar nu een begin aan wordt gemaakt, af is en er nog meer fietsers te verwachten zijn.

Voor de ChristenUnie zijn dit ontwikkelingen om trots op te zijn. De busbrug kreeg overigens nog een extra Zwols tintje door hem de Schuttebusbrug te dopen, naar het Zwolse familiebedrijf dat een groot deel van de twintigste eeuw het busvervoer in de stad verzorgde.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Prachtige busbrug in Zwolle geopend met busbrugfestival.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.