Nieuwe WRZV-sporthal dijk van een kans voor VEZ en Gift City

Zwolle stad

“Als er op Voorsterpoort een nieuwe WRZV-sporthal wordt gebouwd, is dat niet alleen winst voor alle (gehandicapte) sporters, het biedt ook een dijk van een kans voor de VEZ én het geeft zekerheid aan de Gift City,” volgens Gerdien Rots.

De WRZV-hallen vervullen een belangrijke functie in Zwolle. Allereerst uiteraard voor alle sporters. Nagenoeg elk Zwols zaalvoetbalteam heeft hier wedstrijden gespeeld. De sporthal biedt al jaar en dag onderdak aan gehandicapte sporters. Ook vinden wekelijks tal van dak- en thuislozen hun weg naar de WRZV als zij het eetcafé bezoeken. En elke jaar met kerst is hier het kerstdiner voor Zwollenaren die zich zelf geen kerstdiner kunnen veroorloven. “Maar de huidige WRZV-sporthal is oud. Om de belangrijke functie in de stad te kunnen blijven vervullen is nieuwbouw wenselijk. Het college wil dat mogelijk maken op Voorsterpoort. Daar staat de ChristenUnie achter, ook al kost het behoorlijk veel geld,” zegt Rots.

Een neven-effect van de toekomstige verhuizing van de WRZV-sporthal is dat de VEZ in staat wordt gesteld om de oude sporthal te kopen. Rots: “Het is een lang gekoesterde wens van de grootste en snelst groeiende kerk in Zwolle, de VEZ, om een eigen kerkauditorium te bouwen. Het is geweldig dat dat nu mogelijk wordt.” Als de VEZ haar auditorium kan bouwen op de plek van de huidige WRZV-sporthal, biedt dat bovendien zekerheid aan de Gift City dat zij op hun huidige plek kunnen blijven. “Dat is een driedubbele win-win-situatie. Het is geweldig dat dit college het lef heeft om deze ontwikkelingen mogelijk te maken. Hier worden heel veel Zwollenaren erg blij van!” zegt Rots enthousiast.

« Terug naar nieuws

Reacties op 'Nieuwe WRZV-sporthal dijk van een kans voor VEZ en Gift City'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.