ChristenUnie blij met meer inzet voor statushouders

Informatiebijeenkomst statushouders

De ChristenUnie is blij met de toezegging van de gemeente om meer regie te gaan voeren op alle initiatieven voor en met statushouders. Uit de informatiebijeenkomst van de Zwolse gemeenteraad over de verhoogde instroom van statushouders naar Zwolle, blijkt dat er meer regie wenselijk is. Het doel van de door de ChristenUnie en VVD aangevraagde bijeenkomst was om te weten hoe het gaat met taal, werk en huisvesting van de nieuwe Zwollenaren. ChristenUnie raadslid de Boer: “er vinden in Zwolle mooie en sterke initiatieven plaats voor en met statushouders, maar er moet meer coördinatie komen want niet iedereen kent elkaar en daardoor blijven soms kansen onbenut. De ChristenUnie is daarom blij met deze toezegging van de gemeente.”

Stichting Present bepleitte het belang van maatjes voor statushouders. Dominique van der Knaap illustreerde met een paar voorbeelden in welke situaties een maatje het verschil kan maken. Situaties die elke dag voor kunnen komen, maar voor een nieuwkomer echt totaal nieuw zijn. Dat kan een '10-minutengesprek' op school zijn, maar ook het invullen van een formulier. Een ondertiteling wat daarbij verwacht voorkomt problemen. 

De Boer: ‘al eerder signaleerde de ChistenUnie dat de samenleving voor sommige groepen te complex is. De ChirstenUnie ziet het belang in van een maatje voor de Statushouder en is ook blij met de maatjes die er nu al zijn. Want we willen voorkomen dat mensen afglijden en uit beeld raken’. 

Ook zijn er meer werkervaringsplekken nodig. Om een goede koppeling te maken moeten zowel de talenten van de statushouders, als de mogelijkheden van werkgevers goed in beeld worden gebracht. Tot nu toe kunnen nog maar weinig statushouders een baan vinden en deze behouden. Dat vraagt nog extra inspanning.

De ChristenUnie is blij met alle gedane toezeggingen en zal een vinger aan de pols houden om te kijken of het voor de nieuwe Zwollenaren een positief effect heeft. 

« Terug naar nieuws

Reacties op 'ChristenUnie blij met meer inzet voor statushouders'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.